Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Юристи твърдят, че арестуваните в Пловдив полицаи са натопени
Автор: Екип Ruse24.bg 12:00 / 29.05.2021Коментари (0)1058
© Ruse24.bg
Куп несъответствия и неверни свидетелски показания установи проверка по случая с арестуваните в Пловдив началник на Трето РУ Самуил Хаджиев, полицаят Атанас Качаков, бизнесменът и бивш борец Данаил Димитров, известен с прякора Дидо Ръкавицата и Симеон Иванов. 

Пред "Блиц" юристи коментираха, че случаят е съшит с бели конци, че такова натопяване отдавна не е имало и че скоро ще стане истински скандал, след като наяве излязат конкретни доказателства за това, че свидетелят и обявеният за жертва Фарук Манаф от сопотското село Анево не е това, за което се представя. 

Припомняме, че преди повече от седмица беше арестуван шефът на Трето РУ Самуил Хаджиев, полицаят Качаков, Дидо Ръкавицата и Симеон Иванов. Според твърденията и на полицаите, и на последните двама, които са цивилни, те не се познават помежду си.

Качаков навремето е тренирал класическа борба, Ръкавицата е тренирал свободна борба. Има разпитани двама свидетели, които твърдят, че са гледали видеоклип, на него се виждало как Ръкавицата бие Манаф. Там присъствали и полицаите. Няма обаче данни ченгетата, както се твърди от свидетелите, да са били на място.

Според адвоката на Атанас Качаков Стоян Донков такъв видеоклип не съществува и това ще се докаже по време на процеса. 

Манаф твърди, че след като е бил отвлечен пред Трето РУ и закаран в спортна зала в Пловдив, полицаят Атанас Качаков го е държал близо 2 часа клекнал на земята, биел го е по тялото и давал възможност на Дидо Ръкавицата да го изтезава сексуално.

Това според експерти води до страшна болка и припадък, до невъзможност да се движи, но по делото няма данни за подобно поведение на Манаф. На другият ден след отвличането и изтезанието, за които твърди Манаф, той си вади медицинско, което потвърждава, че по тялото му има травми, но те не са в областта на гениталиите.

По думите на Фарук Манаф той е бил отвлечен на 16 ноември миналата година. На 17 ноември той пуска жалба заедно с адвоката си за станалото във Вътрешна сигурност. Твърди, че предният ден над два часа четиримата мъже са го били, че е  бил целият окървавен.

На 17-ти, когато отива да се освидетелства, съдебният лекар констатира, че всички травми по тялото на Фарук Манаф и всички кръвонасядания отговарят изцяло на формата и релефа на тъканта на пуловера, с който е бил облечен по време на прегледа. Тоест разследващи се чудят, как така на 16-ти младият мъж е бил окървавен и със същия пуловер по време на побоя, а на 17-ти ноември той е със същият този пуловер в София.

Всичко това е документирано от съдебния лекар. В края на миналата година Фарук е заловен от карловските полицаи с дрога. Прокуратурата твърди, че наркотиците са хвърлени поръчково в колата на мъжа и после е било съобщено на ченгетата, които направили обиск и намерили забранените вещества. За това се считало, че Фарук Манаф е невинен и жертва на полицаите и на останалите двама.

Никой обаче не отбелязва факта, че информаторите, които уж подали сигнал, че Фарук държи дрога в колата си, не са насочили карловските полицаи и към дома му, а подали сигнал само за дрога в колата. Ченгетата обаче отишли и в къщата му намерили също дрога. 

След това Манаф, който официално е бил арестуван за наркотици, е бил освободен от ареста. Три месеца обаче е бил зад решетките и на няколко пъти му е отказвана по-лека мярка. В последствие срещу парична гаранция младият мъж е пуснат на свобода срещу парична гаранция, сега дава противоречиви показания.

Той твърди, че е бил отвлечен около 14.30 часа пред Трето РУ. После бил откаран в спортна зала, в която го изтезавали. Тя се намира до стадион "Ботев“. Би трябвало, дори и при най-интензивния трафик колата, с която е отведен, да бъде пред залата около 14.40-14.45 часа.

Разпечатката от телефона на Манаф обаче показва, че мобилното устройство е било до 15.15 часа в Трето РУ, където Манаф бил извикан за справка относно някакъв стар случай. Противоречиви са и показанията за модела и цвета на колата, с която бил отвлечен, веднъж цветът бил син, после червен.

По информация от различни източници, Манаф откраднал дрога от склад на Ръкавицата, за това той и Симеон Иванов го отвлекли и го малтретирали. Има информация, че той е продал наркотиците заедно с бивш ръководен орган на МВР, който вече не е в системата. До момента обаче Дидо Ръкавицата заявява, че не е участвал в отвличане и побой и казва, че не се познава с полицаите.

Има ли нещо подобно и случаят и с обвинения шеф на Трето РУ Самуил Хаджиев и полицаят Атанас Качаков. Според официалната версия двамата отишли в село Болярци, за да крадат марихуана от склад. Какво всъщност се е случило? От два независими източника БЛИЦ научи следното.

Самуил Хаджиев отива в Болярци по сигнал на информатор, че има склад с много незаконна дрога. Предупреждава и шефа си-старши комисар Йордан Рогачев.

На място двамата виждат охраната на склада, която им казва, че охранява склад с технически коноп, който се използва в текстилната промишлености и  който технически коноп няма нищо общо с използвания от наркоманите наркотик. Тоест дрога за продаване и печалба в склада в Болярци на практика няма.

Пазачът казва, че базата е регистрирана, всичко е законно. Рогачев звъни на началника на РУ Асеновград, който потвърждава, че има такъв склад, че всичко е  законно и че полицаите от Садово, на чиято територия е село Болярци, редовно правят проверки. Преди на място да отиде Рогачев, обектът се пази от двама оперативни работници. Има видео запис за това.

Така в цялата схема се замесва името на полицая Атанас Качаков, но категорично той не е бил там, заяви адвокатът му Стоян Донков. Той каза още, че на видеото се вижда не Качаков, както твърди обвинението, а единият от двамата оперативни работници и никой не си е направил труда да провери това. 

Когато става ясно, че складът в Болярци е законен, Рогачев, полицаите и Хаджийски си отиват. Това е цялата истина и тя скоро ще излезе наяве, коментираха още нашите източници. 

Към момента и четиримата обвиняеми са в ареста. В четвъртък Апелативен съд отказа да ги пусна на свобода с по-лека мярка.

Още по темата: общо новини по темата: 12
11.08.2023 »
06.08.2021 »
24.06.2021 »
27.05.2021 »
27.05.2021 »
26.05.2021 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Санирането на сградите
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: