Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
За 1 месец Рачков взима толкова, колкото средностатистически българин за 5 години
Автор: Екип Ruse24.bg 08:55 / 13.03.2021Коментари (14)1282
©
Димитър Рачков официално е най-скъпоплатеното лице в тв ефира. Комикът се завърна със собствено шоу по Нова телевизия миналата неделя, а рейтинът бе размазващо висок, достигайки немислимите 2,54 милиона зрители! Оказва се, че актьорът получава и доста солидно възнаграждение за изключителната си популярност.

За всяко издание на "Забраненото шоу на Рачков", Митко ще получава сумата от 20 000 лева. Хонорарът е предварително договорен и е обвързан с рейтинга, писа "Уикенд". Гледаемостта не бива да пада под 1 милион зрители – нещо, което комикът ще постига с лекота, а още с първото издание "преизпълни нормата" цели два пъти и половина. Елементарна сметка показва, че за месец бургазлията ще получава общо 80 000 лева! Подобни хонорари в момента не получава нито едно тв лице у нас. Рачков обаче явно си заслужава всяка стотинка, коментират в тв средите.

"Забраненото шоу на Рачков" по Нова телевизия предизвика фурор, макар и да се оказа претоплена манджа. Поне една трета от първото му издание бе повторение на смешките от театралния спектакъл със същото име, с който актьорът вече от години обикаля страната. Въпреки това шумно рекламираното ново неделно предаване събра безпрецедентните 2,5 милиона зрители пред телевизорите. В него се включиха още три от най-големите звезди на родната комедия – Любо Нейков, Краси Радков и Мариус Куркински.

Още от самото начало "Забраненото шоу на Рачков" напомни за нещо познато. Скечът, с който предаването бе открито, очевидно бе заимстван от отдавна спряната поредица "Пълна лудница" на "Господари на ефира" – с Жоро Бекъма и Мама Божка – Мария Сапунджиева. Когато към Рачков се присъедини Краси Радков, нещата съвсем започнаха да изглеждат познати, тъй като именно любимият актьор на Слави Трифонов бе гост в шумно рекламираното издание на "Забраненото шоу" в софийската зала "Арена Армеец" миналата есен.

Голямата изненада бе появата на Любо Нейков. Никой не очакваше подобно участие, тъй като едрият актьор има договор в конкурентната Би Ти Ви, в която след една година прекъсване той отново прави емблематичното си шоу "Комиците". Неслучайно Рачков изказа специална благодарност на конкуренцията, че е позволил подобно участие. Оттук нататък обаче – нищо ново от Господаря на ефира.

Самият старт на шоуто в залата бе едно към едно взет от театралния му спектакъл. Като се започне от репликата "Не ми е лош декорът", мине се през голата бебешка снимка на водещия и забележките за неговата "антенка", която подсказвала, че един ден ще се занимава с телевизия, и се стигне до детската снимка с фотоапарата върху "антенката", всичко е играно десетки пъти от Рачков във всевъзможни зали в страната ни, в които е представял своето "забранено шоу".

При сравнително добра памет всеки, който е ходил да го гледа в театър, можеше да изрецитира смешките, които звездата изстреля пред камерите. Известна нотка на изненада имаше в бенда на шоуто с водещ вокал Рафи Бохосян, тъй като в оригиналния спектакъл музиката се пуска от диджей. Но иначе сходствата бяха толкова много, че едва ли някои би се учудил защо Рачков се пошегува, че е взел за сценаристи "млади момчета, готови на много работа за малко пари". Да препишеш с леки промени вече готови смешки си е работа точно за такива хора.  

Разговорът между Рачков и Краси Радков беше едно към едно с този в "Арена Армеец". Както през есента, Радков обясни, че хората по улиците го наричали Димитър Рачков, а Рачков каза, че на него пък му казвали Краси Радков. Това сложи край на всички надежди, че за телевизията е подготвено нещо ново и оригинално. Още повече, че в "Арена" всичко това бе изиграно не веднъж, а два пъти, в два поредни дни. Добре поне, че след емблематичния диалог на сцената не излязоха  "Ку-ку Бенд" с авторски рецитал, както стана в залата преди няколко месеца!

Смешките на Любо Нейков, за разлика от неговото лично присъствие пред камерите, също не бяха никаква изненада. С тях "Забраненото шоу" заприлича на клонинг на "Комиците". Единственото интересно включване бе на Мариус Куркински, който се появи с картонен танк, понеже избягвал да кара истински по улиците. И разказа историите си от казармата. Някои зрителите обаче коментираха, че големият театрал вече и сам не знае колко пъти е разказвал същите тези истории в своите публични прояви. И заподозряха, че явно много е закъсал за пари, щом се е навил да участва в тази хартура.

Епизодът с празнуващия 43-и рожден ден Азис, който бе последният гост на Рачков за вечерта, бе специално подготвен – поне той не беше повторение от театралните му прояви. И все пак бе възприет като дежавю, защото от миналата есен Кралят на фолка блика отвсякъде в Нова телевизия. Първо бе детектив в "Маскираният певец", после го вкараха в "Като две капки вода", а сега вече е и при Димитър Рачков.

Любопитна бе появата на майка му пред камерите, представена като специалната изненада на певеца за личния му празник. Но много зрители заподозряха, че това не е било никаква изненада. Самият Азис се изпусна да погледне в камерата миг след като прегърна майка си. И не изглеждаше никак изненадан. От песента, която изпя на финала, стана ясно, че Рафи Бохосян, който по едно време се включи в изпълнението, пее по-добре от Азис. Жалко, че няма неговата популярност! Жалко и за дългото чакане на шоуто на Рачков. За близо година екипът му не е успял да измисли нищо друго, освен да копира това, което актьорът от години играе. Дано следващите епизоди предложат наистина нещо ново, надяват се зрителите

Удари фатално рейтинга на Мария и "Талантите"

Въпреки критиките към "Забраненото шоу на Рачков" предаването постигна целта, с която бе създадено – огромен рейтинг и нанасяне на фатален удар върху конкуренцията. Както "Уикенд" прогнозира, интересът към "България търси талант" на Би Ти Ви рязко е спаднал, благодарение на новото предаване. Господарят на ефира отбелязва с цели 25% по-висок резултат сред зрителите в активна възраст в сравнение с "Талантите". Нова тв отчете и огромна гледаемост в интернет – над 40 000 гледания само в неделната вечер.

Най-вероятно умишлено бяха обявили продължителност на шоуто от два часа, а го проточиха до два часа и половина. По този начин покриха началото на "Папараци" с бившата любима на Митко – Мария Игнатова. Вестникът ни вече писа, че "Папараци" е пред спиране. След фаталния удар на Рачков безславното му бъдеще вече е гарантирано. Продължаването извън предварително обявеното време не е случайно, тъй като шоуто е било на запис и е имало прекрасна възможност да го изчислят с точност до секунда. Доказателство, че е на запис, е че във вечерта на излъчването му Любо Нейков, който бе основно действащо лице, имаше премиера в Сатиричния театър в София. Очевидно не е било възможно комикът да се намира на две места едновременно.

Между другото Рачков се пошегува с Мария в ефира на Нова, който отдавна е забранена територия за нея. Една от смешките му бе за любовта, при което бендът изсвири песента "Мария" на "Фамилия Тоника".

Комикът имал тежка сценична треска

Въпреки големия успех и въпреки дългогодишния си опит, Димитър Рачков е бил със силна сценична треска преди старта на шоуто. Комикът вдига висока температура и е силно притеснен, казаха от екипа му. В нощта преди шоуто той е спал едва 3 часа. "Доволен съм от старта, но сега предстои още повече работа", каза актьорът ден след премиерата. От преумора, той спал цели 17 часа в понеделник вечерта – преди това пак не мигнал, тъй като рано сутринта трябвало да гостува в сутрешния блок на Нова.

Всъщност, шоуто трябваше да стартира по Нова през септември миналата година. Причина за отлагането му става пандемията от коронавирус. За да влезе в есенната програма, подготовката за предаването е трябвало да започне през юни, юли, когато всичко е прекалено несигурно и неясно. Затова екипът решава да остави шоуто за пролетта. Същевременно преценяват, че Геро ще води и "Капките", за да може Рачков да си почине и да се подготви добре.

Още по темата: общо новини по темата: 2352
15.05.2023 »
01.04.2022 »
31.03.2022 »
31.03.2022 »
30.03.2022 »
30.03.2022 »
предишна страница [ 1/392 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 15.03.2021 г.
0
 
 
Не беше на ниво. Изтъркано. Не си заслужава вниманието и парите.
0
 
 
Взима,защото има кой да му ги дава и идиоти да го гледат.Пък иначе не е добре да казвате колко взима,щото миската ще му ги прибере всичките и ще му остави само за семки и бонбонки.
Aнонимен
на 15.03.2021 г.
0
 
 
Рачков е клоун който би продал и майка си за някой лев. Виждали сме го да се излага така за пари, както един нормален човек не би го направил. Никога не съм го харесвал и гледал, 1 мил простаци ще се намерят да се радват на този "смешник"
+1
 
 
Не е нищо особено Рачков. Не разбирам защо толкова много го хвалят. А това, дето го били гледали 2,5 млн души и пълна измишльотина. Основно бабичките по селата гледат Нова, БНТ и БТВ, а на Рачков изобщо не са му таргет с майтапите, които пуска. Относно парите, дето му ги дават - ми има кой да му ги дава, що да не ги вземе. Хонорарите, обаче, не го правят непременно големия актьор. Вече има толкова алтернативи да това какво да гледаш и откъде, че изобщо не разбирам хората, дето си плащат, за да гледат реклами и подобни бози като въпросното шоу.
Aнонимен
на 13.03.2021 г.
+1
 
 
Харесва ми много, но след години да не се окаже социално слаб като повечето от старите творци на изкуството и да му дават помощи,защото на времето и те са били с доста тлъсти хонорари
Aнонимен
на 13.03.2021 г.
0
 
 
Евалата на Рачков пич е заслужава си ги. За какво веднага трябва да го плюете от завист
+1
 
 
За мен това не е никакво шоу това е обир от хазната на българина спрямо един прост човек, Рачков! Аз по Тъпо предаване не съм гледал и втори път като го пуснат вкъщи и телевизора ще хвърчи през прозореца.
+1
 
 
Ами щом има кой да му ги плаща да взима и с здраве да си ги харчи!Защо трябва да гледаме в чинията на другия...труди се човека взима пари!НАП да погне тези които взимат за месец заплата колкото за 10г. средностатистически българин ,при това без да внесе нито лев данък ,а в България има АМА много такива!
0
 
 
МНОГО ГОЛЯМО ШОУ това е една ЖАЛКА пародия на шоу и повече никога няма да си губя времето с този тъпанар
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Президентски избори в Русия
Първа лига сезон 2023/24
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: