Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
За малко да изядем 130 тона "дупета" от колбаси
Автор: Екип Ruse24.bg 15:30 / 25.08.2010Коментари (14)1004
© Ruse24.bg
При акция "Дупетата" тази сутрин са заловени 130 тона изрезки от колбаси, предназначени за унищожаване. Акцията е съвместна на ГДБОП и органите на ДВСК, съобщи министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов. Част от внесеното старо месо вероятно е стигнало до магазините и до трапезите на хората, но това ще се установи в хода на акцията, уточни той.

Министърът уточни, че е избрано това кодово име, защото на жаргон краищата на изрезките от колбаси се наричат "дупета". Проверени са складове и месопреработвателни предприятия в страната заради производството на продукти със суровини, предназначени за унищожаване.

Над 100 тона са установените количества изрезки в Плевен, над 25 тона в Пазарджик, в Брезник - 850 кг, в София около 800 кг, в Първомай - около 1,5 тона. Тези изрезки би трябвало да бъдат унищожени, но вместо това се вкарват в страната, преработват се и се преетикетират като се предлагат на българския пазар, обясни Найденов.

Конфискуваните количества ще бъдат унищожени в екарисаж. А предприятията "ще бъдат санкционирани възможно най-жестоко", категоричен бе Найденов и уточни, че може да се стигне и до отнемането на лицензи на някои от фирмите.

Акцията е свързана и с кампанията по налагане на стандарта "Стара планина" за месните продукти, за да бъде предотвратена всякаква злоупотреба. Тя се провежда под наблюдението на премиера Бойко Борисов, подчертаха от земеделското ведомство.

Представете си, че някой може да се опита да смели тези неща и да ги предложи евентуално като свежи продукти, да използва голямото търсене, така че затова форсирахме тази акция, за да не може някои хора да използват еуфорията около търсенето на новите месни произведения по стандартите, коментира министърът.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
От мой приятел химик знам че в България в всички салами и тем подобни го*на има всичко друго но не и месо ! ние сме опитните зайчета на европата , наказани да пазим пътя на дрогата . Какжо ядем и дали изобщо ядем ... никой не го интересува :Д , така че не се радвайте ... 130тона хванали , по скоро са ги взели от един за да ги дадат на друг , пак ще ги издем и дупетата и го*мната от който са напражени ... соя и Е202 и още тон боклуци който водят до Рак! Влизал съм в магазин за месо в Франция , повярвайте не мирише като в била кауфланд или карфур. Мирише на мръфка , а и самите салами не са сиви или кафяви ...
+4
 
 
...ееех,ако знаете колко по 130т. сме хапнали-от15 години колбасите(поне 80% от тях) са по-комплицирани от учебник по химия в Университета...
+1
 
 
:D Предлагам гарнитура към основното ястие :D
+6
 
 
Ами да вземат да кажат имената на фирмите поне да знаем. То е ясно, че сме изяли доста повече от 130тона дупета ....
+1
 
 
кой произвежда марката стара планина и кой си прави безплатна реклама -видях етикет с майстор цвятко ,има ли други фирми ?Ако се създаде държавен месокомбинат ,млекокомбинат и хлебозавод -съм ЗА ,но за частници такава реклама безплатна .....
+6
 
 
Като се прави нещо, се мрънка, като не се прави нищо, пак се мрънка. Угода няма!
+7
 
 
Тези изрезки се продават от години Сега ли ги забелязаха
-1
 
 
трябваше акцията да е с името"задниците" тва правителство как ги мъдри-наглите,леярите,кво друго беше вече забравих.Като в Такси и там оня операция нинджа,кобра,дзен :) и тем подобни май бойко много ги е гледал тези филми
+1
 
 
Все по-цветисти стават имената на акциите! Какво ли да очакваме след "дупетата"!?!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: