Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Забраниха използването на скара и приготвянето на зимнина на открито в седмия по големина град у нас
Автор: Екип Ruse24.bg 13:07 / 24.11.2022Коментари (2)469
©
Забраниха ползването на барбекюта и приготвянето на зимнина на открито в областния град Плевен (б. р. седми по големина град в България с население от 89 823 д.) Това стана факт след като на днешното си заседание Общинският съвет подкрепи предложенията за промени в Наредба 1 за обществения ред и опазване на общинските и други имоти за общо ползване на територията на общината. Предложението бе първа точка в дневния ред и се прие след дебат с 28 гласа "за", два "против" и десет "въздържал се".

По време на обсъждането Свилен Атанасов, председател на групата на "БСП за България", постави въпроса за контрола по спазване както на тази забрана, така и на други като движението на електрически тротинетки в определени части на града, и на каруци, предава БТА.

В отговор кметът Георг Спартански посочи, че е право на Общинският съвет да урежда обществени отношения със задължителни норми с подзаконов характер, а има специализирани институции – полицията и общинският инспекторат, които трябва да извършват контрола. Той добави, че няма нищо против традиционното приготвяне на зимнина, но това трябва да става при спазване на правилата и съответните изисквания. Според него не е удачно в 21 век да "кладем огньове, да варим компоти, сладка, да опушваме терасите на съседите със саждите от дима, който се стеле в междублоковите пространства". 

"Цивилизованият начин е да се въведат санкции спрямо тези, които си мислят, че публичните пространства са за тяхно лично ползване", коментира Спартански. 

Общинският съветник Генади Тодоров от групата на "БСП за България" подчерта, че трябва да се помисли за обособяването на места за организиране на барбекюта в кварталите на града, каквато практика има в други държави. 

С приетата днес промяна на Наредба 1 се забранява приготвянето на храна за директна консумация или на зимнина чрез технически устройства (скари, барбекюта и др. подобни), както и чрез използване на огън от дърва или въглища, в открити междублокови пространства, улици, паркове, градини и други обществени места. Забраната не се отнася за изрично обособените за това места, които към момента са само в парк "Кайлъка".

Санкциите за нарушителите ще са в размер от 100 до 500 лева. Наредбата влиза в сила седем дни след публикуването й на интернет страницата на Общинския съвет-Плевен.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Общинският съвет може да нарежда на хора сключили договор с него такива,които му предостъпват правото той да мисли ,и взима решения вместо тях,тоест робите,а човеците родени свободни имат права над живота си,и няма как ято търтеи да взимат решение вместо тях.
0
 
 
Няма ли да забраните кучетата в жилищните сгради? Няма ли да забраните шумните барове, които се намират в непосредствена близост до жилищни блокове? Няма ли да забраните каруците най-после? А нещо за горенето на боклуци в местата, където паркират и нощуват каручките? Както винаги става в България, всички проблеми оправиха, до барбекютата и зимнината стигнаха. Цялата работа свършила, само п*тката си не сресала.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: