Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Задържаха голямо количество цигари на ТД "Митница - Русе"
Автор: Екип Ruse24.bg 11:17 / 30.05.2023Коментари (0)470
© Митници
Общо 46 720 къса цигари задържаха митнически служители на ТД "Митница - Русе" при четири проверки, съобщиха от Агенция "Митници".

На 26.05.2023г в района на ГКПП "Дунав мост – Русе" митнически инспектори спират за щателна проверка, излизащ от страната товарен автомобил. В хода на проверката те констатират, че в превозното средство е изграден тайник, съдържащ 16 600 къса цигари с валиден български бандерол. Акцизните стоки са иззети от митническите власти, а на водача на превозното средство са съставени два акта за установяване на административно нарушение-един за изградения тайник и един за цигарите.

При друг случай през същия ден в района на ГКПП "Дунав мост – Русе" митнически служители извършват проверка на излизащ от страната лек автомобил и установяват общо 216 кутии или 4320 къса цигари с български акцизен бандерол, превозвани в нарушение на ЗАДС. Тютюневите изделия са иззети, а по случая на водача е съставен акт за установяване на административно нарушение.

В трети случай на 26.05.2023г. в района на ГКПП "Дунав мост 2" Видин-Калафат около 20:30 часа, митнически инспектори спират за щателна митническа проверка, излизащ от страната товарен автомобил. В хода на контролните действия служителите забелязват, че от лявата страна между прага и гредата на превозното средство е поставена допълнителна ламарина, която е заварена за прага и гредата, като по този начин е изграден тайник. В него митническите инспектори откриват голямо количество цигари с валиден български акцизен бандерол. При продължилата проверка инспекторите откриват още укрити цигари с валиден български акцизен бандерол в кухината на таблото и под предната седалка на товарния автомобил. Общото количество на установените и задържани от митническите власти цигари с български валиден акцизен бандерол е 730 кутии (14 600 къса). 

На водача са съставени актове за установяване ва административно нарушение както за цигарите, така и за изградения тайник. 

При друг случай три дни по-късно - на 29.05.2023 г. около 14:45 ч. в района на ГКПП "Дунав мост - Русе" е спрян за щателна проверка, излизащ от страната товарен автомобил. Митническите инспектори откриват, че във фабрични кухини под корите на страничната и задните врати на товарното помещение са открити тютюневи изделия. Общото установено и иззето количество цигари е 560 кутии (11 200 къса), всички облепени с български акцизен бандерол.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: