Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Задържаха контрабанден улов на риба, лодки и мрежи
Автор: Екип Ruse24.bg 10:15 / 07.04.2023Коментари (0)321
©
Служители на ИАРА задържаха контрабанден улов на риба, лодки и мрежи, информират от Агенцията по риболов и аквакултури.

Направени са проверки на язовирите "Мандра", "Рабиша", "Жребчево" и "Чилията-2".

Проверка на язовир "Мандра"


След извършена рутинна проверка през тъмната част на денонощието с патрулна лодка на ИАРА във водите на язовир "Мандра“, контролни органи от сектор "Рибарство и контрол" -Бургас установиха лице с лодка, което се придвижва към брега на помпена станция "Лукойл". След извършена проверка, на борда на лодката са установени 550 м мрежи с улов в тях на риба от вида сребриста каракуда и платика с общо тегло 161 кг.  На нарушителя е съставен акт за нарушаване разпоредбите на ЗРА (Закон за рибарство и аквакултурите). Уредите и средствата, послужили за извършване на деянието са иззети. Рибата е дарена на "Зоопарк Бургас" за храна на рибоядните животни. 

Проверка на язовир "Рабиша"

След получен сигнал от любители риболовци за поставени хрилни мрежи във водите на язовир "Рабиша", контролни органи на ИАРА към "ТЗ Видин“ извършиха незабавна проверка на посоченото в сигнала място. Във водите на язовира са установени поставени в работно положение 560 м мрежи. Мрежите са извадени и иззети за унищожаване, а уловената в тях риба от вида сом, шаран, сребриста каракуда е освободена и върната обратно във водата. Извършена беше и проверка съвместно с представители на "РУ Кула“, на  лица, извършващи любителски риболов на язовир "Кула". По време на проверките е съставен 1 бр. АУАН (Акт за установяване на административно нарушения)  за нарушаване разпоредбите на ЗРА (Закон за рибарство и аквакултурите).

Проверка на язовир "Жребчево"

При извършена проверка на язовир "Жребчево" от служител на сектор "Рибарство и контрол“ - Сливен съвместно с доброволен сътрудник на ИАРА са открити поставени в работно положение 4 броя  мрежи. Мрежите са иззети за унищожаване. Уловената в тях  риба от вида платика – 30 кг, шаран – 7 кг и сребриста каракуда - 10 кг  е освободена и върната  обратно във водата. 

Проверка на язовир "Чилията-2"

След подаден сигнал на тел. 112 за поставени мрежи във водите на язовир "Чилията-2“, с. Загорци, общ. Нова Загора, беше извършена незабавна проверка от служители на ИАРА съвместно със СЛРБ - ЛРД (Съюз на ловците и риболовците в България - Ловно-рибарско дружество) гр. Нова Загора. На посоченото в сигнала място бяха открити и извадени от водата два броя мрежи тип "сетка" с обща дължина 140 м. Уловената в нея риба от вида шаран - 6 броя с общо тегло 12 кг, бе освободена и върнати във водата. Мрежите са иззети за унищожаване.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Проблем с недостига и износа на лекарства
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: