Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Заловиха страшен престъпник, бил изнудвач, лихвар и дилър на кока
Автор: Екип Ruse24.bg 13:12 / 05.05.2019Коментари (0)621
©
Полицейската операция на служители от СДВР е проведена на 2 май под наблюдението на Софийската градска прокуратура. Действията са реализирани във връзка със сигнали за изнудване, както и жалба за грабеж на мобилен телефон. В хода на спецакцията, пред адрес в столицата, столичните криминалисти задържали 40-годишен криминално проявен мъж от София, за когото имало данни, че се е занимавал с лихварство, съобщиха от МВР. Според първоначалните данни, в периода от края на 2015 г. до сега, той е предоставял заеми срещу 20 % лихва. Спрямо длъжниците, които не успявали да се издължат своевременно, той проявявал вербална и физическа агресия. По този начин, чрез заплахи за нараняване на тях и семействата им и причиняване на тесни повреди, е принудил трима от жертвите си да се разпоредят в негова полза със суми в размер от 5 000 до 50 000 лева.

При претърсване в управлявания от него автомобил и в жилището му са открити високорискови наркотични вещества – кокаин и коноп, разпределени на дози в различни опаковки и предназначени за разпространение. Иззети са и парична сума в общ размер на 101 435 лева, около 15 записи на заповед с издател различни хора, копия на лични карти и една – в оригинал, свидетелства за управление на МПС – част 1 и част 2, мобилни телефони, ползвани от обвиняемия, както и мобилен телефон, отнет от него чрез грабеж, електронни везни, електронно устройство, ползвано за заглушаване на сигнал, пълнител с 8 патрона.

Спрямо 40-годишния Софийската градска прокуратура е повдигнала четири обвинения – за извършени от него изнудване (престъпление по чл. 213а от НК), нерегламентирана банкова дейност (престъпление по чл. 252 от НК), грабеж (престъпление по чл. 198 от НК) и държане на наркотични вещества без надлежно разрешение с цел разпространение (чл. 354а, ал. 1 от НК). Постановено е задържането му за срок от 72 часа.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: