Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Зам.-главният прокурор Даниела Машева: Справянето с миграцията изисква многостранно сътрудничество
Автор: Екип Ruse24.bg 15:56 / 27.04.2023Коментари (0)308
© Прокуратура на РБ
"Справянето с миграцията изисква многостранно сътрудничество в оперативен план, каквато е и основната роля на Консултативната група на прокурорите от Югоизточна Европа (SEEPAG)“, заяви заместник главният прокурор Даниела Машева при откриването на 33-ата годишна среща на SEEPAG в София, информираха от пресцентъра на Прокуратурата на Република България. Темата на конференцията, на която българската прокуратура е домакин, е "Престъпления, свързани с трафика на мигранти. Новите предизвикателства в разследването и международното сътрудничество“.

Даниела Машева поздрави участниците от името на главния прокурор на Република България Иван Гешев, и ги увери, че ръководството на ПРБ оценява значимостта и ролята на SEEPAG в подпомагането на борбата срещу тежката и организирана престъпност в региона на Югоизточна Европа чрез улесняване на бързия обмен на информация и доказателства в трансгранични разследвания.

На конференцията присъстваха заместник главният прокурор при ВАП Десислава Пиронева, говорителят на главния прокурор Сийка Милева и прокурорът от ВКП Сава Петров.

Конференцията бе открита от тазгодишния председател на ротационното председателство на SEEPAG – Цветомир Йосифов, завеждащ отдел "Международен“ във Върховна касационна прокуратура, който обясни избора на тема на конференцията с нарастването на потока от мигранти на територията на България и региона в последните години и предизвикателствата, които това поставя пред правоприлагащите органи.

Под българско председателство мрежата SEEPAG, която предоставя платформа за активно правно взаимодействие между държавите от Югоизточна Европа, отбелязва и 20 години от създаването си.

Генералният директор на SELEC (Оперативен център за взаимодействие в Югоизточна Европа на ниво правоприлагащи органи) Огуз Серкант Акън, под чиято егида функционира SEEPAG, благодари на домакините за

организацията на конференцията. Той подчерта, че подобни събития спомагат изключително много за създаване на връзки и улесняват взаимодействие при разследване на организираната престъпност.

На 33-та годишна среща на SEEPAG в София участниците от Гърция, Турция, Молдова, Черна гора, Сърбия, Румъния, Саудитска Арабия, Швейцария, Украйна, Словакия, Великобритания, Австрия, Белгия, Албания, Босна и Херцеговина, Япония представиха презентации, свързани с темата на конференцията. Те споделиха своя опит и добри практики за справяне с предизвикателствата пред водените от тях разследвания за трафик на мигранти, както и начините за надграждане на международното сътрудничество в областта на този род престъпления






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Парламентарни избори 2023 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: