Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Заместник-министър Генчовска: ВВВУ "Георги Бенковски" има амбицията да се превърне в център за комплексно авиационно образование
Автор: ИА Фокус 13:57 / 27.03.2023Коментари (0)709
© Министерство на отбраната
"Като наследник и носител на пламъка, ентусиазма и заветите на първопроходците във военната авиация, възстановеното преди 3 години Висше военновъздушно училище "Георги Бенковски“ има амбицията да се превърне в авторитетен център за комплексно авиационно образование – за подготовката на висококвалифициран летателен и технически състав и на специалисти по ръководство на въздушното движение, не само за нуждите на отбраната, но и за целия сектор за сигурност, за гражданската авиация и за авиационната индустрия и бизнеса“.

С тези думи заместник-министърът на отбраната Теодора Генчовска откри Първата международна курсантско-студентска седмица във ВВВУ "Георги Бенковски“, съобщиха от Министерство на отбраната. Във форума участват курсанти и студенти от военни училища и академии от Румъния, Гърция, Чешката република, Полша, Испания, Португалия и САЩ.

По думите на заместник-министъра реализирането на тези амбиции минава през радикална модернизация на учебната база и пълна професионална сертификация на обучението по националните, европейски и международни стандарти. "Съществен елемент от тази амбициозна политика на училището е активното му международно сътрудничество и отварянето му към регионалния образователен пазар“, посочи Теодора Генчовска.

"На тези от вас, които са решили да посветят живота си на небето и на летенето, ще кажа: тук е точното място, за да получите символично професионално причастие. България е една от люлките на военната авиация и е оставила трайна диря в световната история на въздухоплаването и военновъздушните сили“, каза още Генчовска.

В словото си тя очерта ключови моменти в историята на военната ни авиация, акцентира на значимия български принос в областта на авиационната теория и практика и подчерта богатите традиции в обучението и подготовката на летателен и технически състав.

Първата международна курсантско-студентска седмица се организира от ВВВУ "Георги Бенковски“ и ще продължи до 1 април. Целта на форума е да спомогне за подобряване на сътрудничеството между военните образователни институции от страните-участници, да спомогне за повишаване на обмена на курсанти, студенти и преподаватели и да създаде благоприятна основа за бъдещи съвместни проекти по различни програми, научни изследвания и разработки в сферата на отбраната и авиацията.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: