Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Започва модернизацията на тягова подстанция Варна  
Автор: Пламена Николова 16:17 / 23.11.2021Коментари (0)327
©
Илюстрация
Стартираха строителните дейности по модернизацията на тягова подстанция Варна - първата от трите тягови подстанции по железопътното направление Русе-Варна.

Съоръженията от този тип са произведени през 60-те и 70-те години на миналия век, вече са във видимо амортизирано състояние, както и с морално остарели технологии, с големи вероятности за откази, течове на масло и замърсяване на атмосферата и почвата. В България има 54 тягови подстанции, като 30 от тях вече са модернизирани. Останалите ще бъдат обновени до 2026 г.

Проектът за обновяване на ТПС Варна предвижда изграждане на нова разпределителна уредба (110 kV) със съвременно оборудване, която ще доведе до намаляване на вредните газови емисии от изпускане в атмосферата на изолационния газ. При съвременните интегрирани уредби се монтират устройства за следене състоянието на изолационния газ, задействане на сигнализация и изключване на уредбата при промяна в налягането му. 

Обхватът на проекта включва проучване, проектиране, модернизация на съществуващата сграда на ТПС, на фундаменти, кабелни канали, вертикална планировка и огради, както и доставка и монтаж на съоръжения и оборудване. Ще бъде изградена и внедрена SCADA система, осигуряваща дистанционно управление на подстанциите, секционните постове и гарови разединители от единен център за управление движението на влаковете (ЕЦУДВ).

"Модернизация на тягова подстанция Варна с изграждане на система за телеуправление и телесигнализация SCADA с подмяна на гаровите разединители в участъка Варна-Синдел“ е част от проект "Възстановяване, ремонт и модернизация на Тягови подстанции – Варна и Разград и изграждане на Тягова подстанция Русе и въвеждане на система за телеуправление и телесигнализация – SCADA“ и се осъществява със съфинансиране от Кохезионния фонд (КФ) чрез Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014-2020 г., а стойността на договора за строителство на  обекта е 10 530 633,40 лв. без ДДС, с изпълнител "ТДБ“ ДЗЗД, състоящо се от фирмите: "Битумина ГмбХ - България“ ЕООД и "Т & Д Инженеринг“ ЕООД.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: