Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Започва ремонт на магистрала "Хемус" - от Шумен до Варна
Автор: Екип Ruse24.bg 16:21 / 24.07.2015Коментари (0)709
© Вulfoto
Ремонт на магистрала "Хемус", в участъка от Шумен до Варна ще започне на 1 септември. Предстои и довършване на 5 километра от ремонта на магистрала "Тракия". Това обяви във Варна министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова. В морската столица тя инспектира укрепването на пътя Варна - Виница.

"На 1 септември ще довършим от магистрала "Тракия" още 5 километра и ще започнат ремонтите на "Хемус", в частта от Шумен до Варна. В момента се изготвя проект за това кои участъци ще се подменят и с каква дебелина ще бъде асфалтът. Обсъжда се каква да е временната организация на движението, като това, което коментирахме вчера, е дали движението да продължи по магистралата двупосочно в едното платно, първо в посока Варна, а после в посока Шумен, или да се търсят обходни маршрути. Настоях движението да става само по магистралата, за да не затрудняваме пътуващите и през населените места там", обясни министър Палова, цитирана от Дарик.

Очаква се в средата на другата седмица да приключи и ремонтът на единия от виадуктите на "Тракия", а до 15 ноември трябва да завърши и реновирането на двата най-големи виадукта на аутобана. Движението по единствения участък в строеж от АМ "Хемус" - петкилометровата отсечка от ПВ Панайот Волов до ПВ Белокопитово, ще бъде пуснато в първата седмица на август.

"Очакваме да приключи процедурата във фаза 1 по изграждането на аутобана от другата страна (към Ябланица и разклона Плевен - Ловеч). Направена е преквалификация и къса листа на фирмите, като те бяха поканени да представят своите оферти. Крайният срок за това е края на август, като процедурата трябва да приключи най-късно до края на годината. След което ще изберем изпълнители и ще може да започне етап 1, а именно два лота по 30 км.

Паралелно с това в момента довършваме проектирането на другите два участъка - от разклона Плевен - Ловеч до Велико Търново и от Търново до ПВ Белокопитово. Надявам се до края на годината да сме завършили както проектирането, така и екологичната оценка. По този начин ще имаме готовност да оформяме като решения парцелирани планове и отчуждителни процедури. Така че при реализирано финансиране ще можем да стартираме и самото строителство", завърши Лиляна Павлова.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: