Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Заради многото нарушения спряха камерите по пътищата на страната
Автор: Екип Ruse24.bg 09:08 / 08.10.2010Коментари (6)1333
© Ruse24.bg
Камерите на КАТ "прегряха". Заради хилядите засечени нарушения от "Пътна полиция" вече спират временно модерните устройства за засичане на скоростта, защото катаджиите не могат да смогнат с обработката на всички актове. В някои райони в момента се налага радарите да се пренастройват, за да хващат само най-драстичните нарушители, които превишават скоростта с над 50 км в час. Това съобщи вчера пред зам.-началникът на "Охранителна полиция" комисар Алекси Стратиев, който представи пред парламентарната транспортна комисия мерки за намаляване на убитите по пътищата.

Според комисар Стратиев проблемът ще се реши след Нова година, когато бъдат приети поправките в Закона за движение по пътищата. В момента проблемът идва оттам, че процедурата по санкциониране на водачи, засечени да натискат педала на газта повече, е изключително тромава и минават средно по 6 месеца, докато бъде издирен нарушителят и му се състави акта.

"Камерите ни снимат по 1000 нарушители на ден. Ако тези темпове се запазят, сегашните наказателни постановления, ще трябва да се обработват чак другата пролет", коментираха неофициално служители от КАТ.

Очаква се през януари у нас да заработи автоматична електронна система за санкциониране на водачите. Това означава, че снимката от камерата ще отива в модерен централен сървър, който сам ще прави справка за водача и ще пише глобата до 2 часа след нарушението. Снимката с часа, датата и мястото на провинението ще се изпращат с обратна разписка по пощата на водача.

Подобна система е въведена в Холандия, където жертвите при катастрофи са най-малко в Европейския съюз.

"Догодина ще вземем най-малко още 10 камери като сегашните, които са разположени по най-кървавите пътища у нас", обясни още комисар Стратиев. Според него ако законът бъде приет, има готовност за закупуването на още доста подобни радари, които сами ще се изплащат. Анализите на "Пътна полиция" предвиждат след пускането на новата автоматизирана система броят на жертвите на пътя да падне с 25%. В момента катаджии от някои областни дирекции са си направили експеримент и са монтирали бутафорни кутии, наподобяващи радари в част от най-натоварените участъци. Оказало се, че почти всички водачи намалявали в тези райони.

"Целта ни е не да санкционираме на всяка цена, а да дисциплинираме водачите. Хубавото е, че радарите ни са мобилни и можем да ги местим. Там, където движението се поуспокои и нарушенията намалеят, можем да вземем радарите и да ги преместим на друго място", каза още Стратиев.

Източник: в. "Монитор"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Някой да има информацията къде в Пловдив има камери с радари...ако въобще има някаде ?
+5
 
 
Водачите ще се дисциплинират, когато това направят и органите, контролиращи автомобилния транспорт, и пътните и още други служби. Как да имаш доверие и респект от служител, прикрит в храстите или зад някой завой? Каква роля изпълнява? Превантивна, да обезопасява и регулира движението или: хоп, стоп, видях те... Как да спазваш пътните знаци, след като стотици такива стоят забравени след ремонт и ограничават безмислено и без причина скоростта. Минаваш няколко пъти покрай такива табели, и после преставаш да реагираш на тази информация, която е невярна и грешна. Опасните места, като големи дупки, шахти и др. такива се обезопасяват от самите граждани и водачи със забучени върбови клонки. Все сравняваме как било на Запад, какви били глобите... Ами да погледнем на нещата и от този ъгъл. Когато всичко е точно, има ред и законност, той ще се спазва. Както е там. Нека санкциите за недисциплирираните шофьори да са големи както е там, но и организацията на движението, контрола, изпълнението и всичко друго свързано с движението по пътищата, тяхната поддръжка и прочие е както е там! Нали всички това искаме! Камерите спряни, заради многото нарушения. Нали това им е целта - да ги регистрират. Не можели да ги обслужват ... Кой, в 21 век, като няма способни хора има други хора и компютри. Или всичко е направено така, че да се намесят наши хора?!
-2
 
 
Егати тъпото ...... и за какво са иначе бе ?!?!? е*аси идеотите. Кат немогат да смогнат да назначат още хора ....
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Природни стихии
Изчезна 12-годишно дете от Перник
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: