Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Заселват изоставени райони с българи от Молдова и Украйна
Автор: Екип Ruse24.bg 17:29 / 01.10.2019Коментари (10)633
©
Нов проект на КНСБ цели да засели изоставените райони и имоти у нас с чужди граждани, които обаче имат български произход, предаде репортер на Plovdiv24.bg 

Това заяви на брифинг преди минути президентът на Конфедерацията на независимите синдикати в България Пламен Димитров. Пред журналистите говориха още областният координатор на КНСБ за Пловдив Боян Бойкински и националният секретар Тодор Капитанов.

По думите им това би направило добра услуга на бизнеса, който към момента търси около 120 и 150 хиляди души, без да се налага да се внася работна ръка от трети страни – кадри, които дори не говорят български език.

Според проекта около 60 000 семейства от Молдова и Украйна биха могли трайно да се заселят у нас, като започнат работа в България. За целта ще се търси съдействие и от местната власт по региони, която да каже къде има изоставени населени места или имоти.  

От КНСБ представиха и стартиращата национална кампания "Арена Работеща България", която има за цел да постави най-сериозните проблеми на хората на труда, които не са представени в синдикати. Според статистиката ¾ от работниците в страната ни нямат синдикати, които да ги представляват, тоест няма кой да гарантира, че исканията им ще бъдат чути.

Кампанията акцентира и върху връзката между работата, интернета, социалните мрежи и нуждата от регулация между тези елементи.

“Във Франция работниците имат право да се изключат от интернет и телефоните си за определено време всеки ден. В този период дори шефът няма право да ги търси. В Стара Загора пък събират телефоните на входа на предприятието и ги връщат чак след края на работния ден. Уволняват заради коментари във Фейсбук или за това, че някой е обявил заплатата си в социалните мрежи", коментира Пламен Димитров.

По данни на конфедерацията, около 40% от болничните, които българските работници ползват, е заради така наречения “бърнаут" (анг. burnout – претоварване). Главната причина за него е, че служителите не знаят реално какво точно се очаква от тях, тъй като трудовите характеристики често са формални. На претоварване се дължи и около 30% от текучеството на кадри в страната, което води до около 140 милиона лева загуби годишно.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ще вземат паспорти и дим да ги няма:))
+1
 
 
Къде са тези места за да се заселя и аз?
+2
 
 
Българският Хелзингски Комитет що не се намеси?
+5
 
 
И как така ще ги заселват в изоставени имоти,ами ако хората решат да се върнат?Значи гоним нашето кадърното и младото,и насаждаме нещо, което е меко казано съмнително .Само и само да угодим на неразумния бизнес,който не знае какво иска.Политика на нашите управниците.
+3
 
 
Ако дойдат украинци и молдовци, то те ще да са от най-глупавите, които не могат да си направят сметката, че на запад ще взимат повече пари.
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 01.10.2019 г.
+6
 
 
Да бе, кога КНСБ ще измисли нещо полезно? Винаги са били придатък на властта, както и ония от Подкрепа! Тия хора от чужбина да не са луди да отидат в онези пущиняци и да гладуват? И да дойдат в България - ще се разселят в големите градове, където има припитание.
+3
 
 
Европейските еврей ,дали ще разрешат?Трябва да ги питаме.
+4
 
 
Изгонихте 3-4 милиона работещи Българи,сега докарайте Марсианци от Марс..
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: