Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Защо политиците живеят по-дълго от обикновените хора?
Автор: Екип Ruse24.bg 14:20 / 18.11.2022Коментари (0)229
©
Архив
Учени установили, че политиците в цял свят имат по-големи шансове да живеят по-дълго от останалото население. Те анализирали данните от 57 хиляди политици от 11 страни.

В края на 19-и и началото на 20-и век показателите за смъртност както за  политиците, така и за обикновените хора били еднакви. Но в изминалия век продължителността на живота на политиците постепенно нараства, изпреварвайки тази при обикновените хора.

В днешно време разликата в очакваната продължителност на живота съставлява от 3 години в Швейцария, до 7 години в САЩ. Средностатистическият италианец има 2,2 пъти по-голяма вероятност да умре следващата година в сравнение с политиците на същата възраст и пол, предаде "zdrave.to".

За Нова Зеландия този показател е 1,2 пъти. Според изследователите нарастващата продължителност на живота на политиците може би е свързана с множество фактори, в т.ч. с разликата в стандартите на медицинско обслужване и начина на живот (тютюнопушене, диета).

Политиците във всички страни получават значително по-висока заплата, отколкото останалите жители, което им дава очевидни преимущества от гледна точка на дълголетие и здраве. Учените обаче отбелязват, че много явно тази разлика започва да расте през 1980 г., а различията в очакваната продължителност да живота са започнали да се увеличават десетилетия по-рано.

Разбира се, не само политиците, а и богатите хора живеят по-дълго от средностатистическите жители и от по-бедните хора. Това твърдение се позовава на изследвания на американски учени, които проучили финансовото състояние на определен брой хора и нивото на смъртност сред тях след 24 години.

"Ние получихме убедителни доказателства за това, че съществува връзка между натрупването на богатство и очакваната продължителност на живота.

Обикновено братя и сестри от едно семейство преминават през подобен (близък, еднакъв) житейски опит и имат една биология“, казва авторът на разработката Ерик Файнгуд. 

Учените не включват в това изследване хора със сериозни заболявания, тъй като именно това може да повлияе на способността им да печелят достатъчно средства, за да забогатеят.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Влизането на България в Шенген
България в еврозоната
Парламентарни избори 2024
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: