Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Затвор и 10 000 лв. глоба за криминоген, нарушил карантина и ограбил просякиня на улицата
Автор: Пламена Николова 09:34 / 15.02.2022Коментари (0)334
©
33-годишният Г.И. беше осъден на 3 години и 4 месеца "лишаване от свобода“ при строг режим и глоба от 10 000 лева за това, че при условията на опасен рецидив, като употребил сила, отнел с намерението противозаконно да присвои, чужди движими вещи – чантичка и парична сума, и за времето от 25 август до 30 август 2021 г., при условията на продължавано престъпление, нарушил мерките по време на епидемия, като не спазил срока на 10-дневна карантина, наложена му с предписание на РЗИ - Софийска област. Мъжът бил привлечен към наказателно отговорност от Окръжна прокуратура – Търговище за две престъпления - по член 199, ал.1, т.4, във връзка с чл.198, ал.1, предл.1, във връзка с чл.29, ал.1, б."а" и "б" от НК и по член 355, ал.2, във връзка с ал.1, във връзка с чл.26, ал.1 от НК.

Това съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна. 

Въпреки, че след завръщане от Федерална Република Германия на 23 август 2021 година, 33-годишният мъж бил поставен под карантина, той не се съобразил с предписанието на здравните власти и два дни по-късно излязъл от дома си в село Светлен. Отишъл в  близкия град Попово и употребил алкохол. След като срещнал свой познат, Г.И. продължил да пие в дома му. Към тях се присъединил още един мъж, познат и за двамата. Подсъдимият, който видимо бил силно повлиян от алкохола, започнал да се държи грубо. Невъздържаното му поведение подразнило другите двама мъже, а когато той споделил, че е поставен под карантина, домакинът го изгонил.

Г.И. си тръгнал ядосан. Случайно, докато се движи по улицата, забелязал жена – роднина на неговия познат, от чиито дом си тръгвал. За нея той знаел, че се занимава с просия и предположил, че носи изкараното от деня в себе си. Решил, че може лесно да се сдобие с парични средства. Г.И. се приближил, заговорил грубо на жената и започнал да я удря, успял да свалил чантичката от кръста й. Поради намесата на свидетел, който забелязал случващото се, подсъдимият спрял да удря жената и си тръгнал.

От изготвената характериситична справка станало видно, че подсъдимият не полага общественополезен труд и често злоупотребява с алкохол. Той е склонен към извършването на хулигански действия. Според справката му за съдимост, същият е осъждан многократно за различни престъпления от общ характер, и в частност за различни посегателства срещу чуждата собственост – 11 присъди за кражби и грабежи.

За периода от 25 август до 30 август 2021 г. Г.И. продължил да демонстрира неуважението си към общоприетите норми, като три пъти нарушил карантината, наложена му с предписание на здравните власти поради въведените в страната противоепидемични мерки против разпространението на заразна болест по хората, свързана с разпространението на "COVID-19“.

Решението на Окръжен съд - Търговище подлежи на протест и обжалване пред Варненския апелативен съд.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Дете от Враца бе простреляно в главата
Евровизия 2024
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: