Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Здравният министър съобщи във Варна от какво е издъхнал китаецът в Банско
Автор: Пламена Николова 09:17 / 24.02.2020Коментари (0)796
© Ruse24.bg
Здравният министър Кирил Ананиев съобщи на извънреден брифинг рано тази сутрин във Варна какви са причините за смъртта на китаеца, издъхнал в Банско и какво сочат лабораторните резултати, предаде репортер на Ruse24.bg.

"Искам да информирам цялата общественост за резултатите, които излезнаха за китайския гражданин, който почина в хотел в Банско. Резултатите са отрицателни, т.е. Юнг Вонг не е носител на коронавирусът. Искам да изразя съчувствието си към близките на починалия. Той от няколко години е живеел във Великобритания, последно е ходил при близките си в Китай през 2018 г. , т.е преди да се появи коронавируса. Данните сочат, че е имал прекаран инфаркт. Дошъл е на почивка в Банско и час преди да почине, е бил в спортния център в хотела, повече от два-три часа, като повечето време е бил в сауната. Знаете, че за хора със сърдечни заболявания такива големи натоварвания са много опасни. Аутопсията, направена в благоевградската болница, сочат за симптоми за нов инфаркт, но протоколът ще бъде готов днес на обед, за да може окончателно да се каже от какво е починал.", коментира здравният министър.

Той разясни и какви превантивни мерки и организация е създадена за предотвратяването на заразата у нас.

"Създадена е координация и организация на всички звена по този процес. Това е МЗ, РЗИ, Националната референтна лаборатория. Помага ни много и МнВР и Гранична полиция, МВР. Определени са лечебните заведения, които да посрещат хора със съмнения за коронавирус, осигурили сме необходимата апаратура и облекла. Създаде е организация, за да не допуснем разпространяване на вируса на територията на България. Ние имаме информация за всички граждани, които идват от районни застрашени, където е налице коронавирус. Те се проследяват още с пристигането на наша територия. Тези, които кацат на летищата минават първо през термокамерите и при температура над 37 градуса биват изолирани за наблюдение в здравни заведения, а тези които идват от такива райони но са здрави, остават известно време под карантина у дома. Има две асоциации на бизнесмените и на студентите, които ги посрещат на летището и ги настаняват по квартири и домове. Всички здравни заведения, които имат инфекциозни заведения, са инструктирани как да действат в такива случаи", каза Кирил Ананиев.

Повече вижте във видеото!







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: