Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Здраво бачкане ли е тайната на дълголетието?
Автор: Екип Ruse24.bg 14:26 / 06.03.2023Коментари (0)441
©
Британка чукна 100 години: Тайната: произвеждала дамски превръзки, работила за производители на лопати и като санитар в болнично заведение, продавала тапети и торбички, почиствала домовете на хората.

100-годишна британка отпразнува своя юбилей и сподели тайната на дълголетието си. Маргарет Уудс от Ню Уитингтън, графство Дарбишър, оставя три поколения след себе си - две деца, четирима внуци и шестима правнуци.

Тя вярва, че упоритият ѝ труд през годините я е съхранил и именно той ѝ дава възможност да се радва на силата на живота.

Маргарет започнала работа веднага след завършването на образованието си. Тя произвеждала дамски превръзки, работила за производители на лопати и като санитар в болнично заведение, продавала тапети и торбички, почиствала домовете на хората.

"Майка ми ми купи колело за 19 шилинга и 6 пенса. Всеки ден пътувах с него по 45 минути до работното си място. Там беше шумно и прашно. Сутрин, когато пристигахме, се залавяхме да изчистим праха“, споделя жената.

Тя се пенсионира на 80-годишна възраст. Когато била на 59 години, ѝ поставили диагноза рак на гърдата. Претърпява мастектомия, подлага се на лъчетерапия и побеждава болестта.

"Винаги оставайте позитивни и винаги гледайте от светлата страна на живота", казва рожденичката.

Вярата на Маргарет също заема важно място през дългия ѝ път. Тя често посещавала църквата и в младините си изработвала престилки, чрез които събира средства за общността.

През годините подкрепя множество благотворителните събития.

По време на изолацията заради COVID-19, когато е на 98-години, Маргарет плете десетки квадратчета, които да бъдат пришити към одеяла за деца в Гамбия.

Членове на семейството ѝ, кметът на Честърфийлд, съпругата му, членове на Кралския британски легион и спортният журналист Ник Джонсън пристигат, за да поздравят жената за 100-годишния ѝ юбилей. Тържеството за празника ѝ се провежда в църковна зала. А рожденичката получава картички от крал Чарлз и телевизионния готвач Ейнсли Хариот, много цветя и изобилие от подаръци, раказва местното издание Derbyshire Times.

"Партито беше фантастично. Всички ръкопляскаха, когато тя пристигна, а по-късно вдигнахме чаши с вино за нейно здраве и изпяхме "Честит рожден ден". Тя беше силно развълнувана“, споделя дъщерята на Уудс.

Маргарет казва, че най-яркият спомен в живота ѝ е срещата със съпруга ѝ Франк. Двамата се запознават като тийнейджъри. Тогава тя е на 17 години, а той на 14. Остават заедно до смъртта на Франк през 2005 г.

Двойката често пътува. Посещава Канада, Австрия и Германия и прекарва много ваканции в Обединеното кралство.

Франк винаги бил готов с вечерята, когато Маргарет се връщала от работа.

"Отварях вратата и казвах "Аз съм, Франк“. А той ми отговаряше "Идваш навреме, тъкмо извадих вечерята“.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: