Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Жена към съпруга си: Заминавай на Запад и пращай пари, мога и сама да се справям с детето
Автор: Екип Ruse24.bg 10:21 / 28.01.2021Коментари (1)592
©
"Нямам нужда от теб, мога и сама да се справям с детето. Имам нужда единствено от парите, заминавай на Запад и пращай. Ще се връщаш когато ти кажа“. Тежки думи, охарактеризиращи съвремието в Родопите, пише в. "Родопи Смолян“.

Отправени от млада жена към съпруга й. Създадено семейство, но разделено, с всички възможни драми на битието. Една история, която спокойно може да бъде умножена по стотици. 

Огромен брой семейства са разделени от гурбета в планината на гастарбайтерите. Хиляди нашенци са зад граница, за да създават по-добър стандарт у дома.

Запознанство във фейсбук, любов онлайн и решение за сватба. Така започва една история между двама млади в региона. Момче и момиче се събират, вдигат пищна сватба, но без да сключват граждански брак. Не след дълго момичето забременява и двамата решават да заминат за Северна Ирландия, където да се установят.

Първо тръгва момчето, за да намери работа и квартира, след това трябва да го последва и съпругата му. Тя обаче решава да изчака раждането на детето в Родопите и едва тогава да замине.

Поставената задача на мъжа пък е да праща паундове. И той го прави. Прибира се на няколко пъти. Но жена му го кара да заминава пак. Дори след раждането на детето го моли да не го припознава, за да се води като самотна майка. Започват и скандалите. Жената настоява сама да отглежда детето, а мъжът да праща единствено пари. Да се прибира в България само когато тя го извика.

Детето навършва две годинки и бащата вече желае да го припознае. Жената обаче не иска и да чуе. Дори спира документите му, подадени в Общината.

Следва дело в съда в Кърджали, където поредната съвременна драма, свързана с оцеляването в региона, се вписа в стотиците подобни истории.

Магистратите в Кърджали признаха бащинството на гурбетчията, детето пък ще носи неговите имена. Съдът обаче остави момченцето за отглеждане при майката. Бащата ще се задоволи с периодични срещи и издръжка в размер на 200 лева.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 28.01.2021 г.
0
 
 
не е драма а си е к**валък
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: