Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Жената, станала свидетел на трагедията с починалото 3-годишно дете, разкри ужасни подробности
Автор: Екип Ruse24.bg 12:26 / 24.11.2019Коментари (0)730
©
Нови проблеми в педиатрията в София след случая на починалото 3-годишно момче и решението за отстраняване на директори и лекар в три болници.

Двама анестезиолози напускат, а това поставя в сериозен риск работата в лечебното заведение. С Нова телевизия се свърза майка, чието дете е настанено в интензивното отделение на детската болница.

От 8-ми ноември светът й се върти около борбата за живота на бебето й. С 40 градуса температура и гърчове момиченцето е настанено в интензивното отделение на педиатрията в София. Така майката разказва, че е станала свидетел на случилото се с починалото 3-годишно момче.

"В интензивното има прозрачни стъкла. Сложиха го на масата, опитаха се да го реанимират. Главната сестра също изключително много помагаше, имаше доктор анестезиолог, който не беше дошъл по този случай в болницата, но и той помагаше. И неговата жена помагаше. Докторите направиха, каквото е възможно", разказа майката Гергана Севелиева.

След обществения отзвук по случая двама анестезиолози от болницата подали молби за напускане, потвърдиха за телевизията от педиатрията. Единият от тях бил този, който интубирал починалото 3-годишно момче. Заради това, разказва Гергана Севелиева, било отложено изследване на детето й.

"Трябва да й бъде направен ядрено-магнитен резонанс, който не можеше да бъде проведен, защото докторите са напуснали", поясни майката.

Дежурствата на временно отстранената доктор Елена Георгиева пък били разпределени между други лекари.

"Аз не бих искала да ме лекува доктор, който след 20-часова смяна, с треперещи ръце идва към детето ми и се обръща с думите "какво ви е състоянието?" Добрите условия за работа ще рефлектират върху качеството и съответно върху по-бързото оздравяване на нашите деца", категорична е Гергана.

От болницата отказаха коментар. Според аутопсията причината за смъртта на детето е двустранна хеморагична пневмония. А някои инфекции не могат да бъдат лекувани.

"Ако като народ сме на мнение, че тук работят убийци или некомпетентни хора, то тогава има нещо сбъркано в системата", смята Севелиева.

Заради проблемите в системата през пролетта имаше протести в педиатрията. Правителството обеща да отпусне милион и 700 хиляди лева. А за Гергана Севелиева остава радостта, че детето й се подобрява.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Катастрофи в България
Бум на коклюш в България
Закупуване на самолети F-16
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: