Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Жени показаха уникална наивност, влязоха в опасен онлайн капан!
Автор: Екип Ruse24.bg 13:38 / 13.10.2022Коментари (0)230
© БГНЕС
Досъдебно производство се води в пловдивския отдел "Икономическа полиция" във връзка с постъпили сигнали за осъществени измами чрез интернет, жертви на които станали две жени от Пловдив и областта.

Разследването се осъществява под надзора на Районна прокуратура Пловдив. Според събраните до момента данни потърпевшите като потребители на платформи за социална комуникация /Facebook и WhatsApp/ били въвлечени в престъпната схема след контакт с профил на мъж.

Той се представил  за американски гражданин със значително материално и финансово състояние, а диалогът се случвал  чрез програма за безплатен превод на чужди езици. С комплименти, обещание за сериозна връзка и предложение за брак, жените, заблудени от събеседника си, без да се двоумят, внесли общо над 20 хиляди лева в посочена от него банкова сметка.

Предлогът бил да се освободи от мито изпратен им скъп подарък. В рамките на активните действия за разкриване на престъплението вчера е проведена спецакция, при която бил арестуван заподозрян като участник младеж на 20 години от Великотърновска област.

От адреса му е иззета цялата сума, получена по банков път от двете жертви, на които са възстановени парите. Конфискувани са и компютърни конфигурации, мобилни телефони и СИМ-карти, банкови карти и други веществени доказателства.

Допълнително е открито и наркотично вещество, реагирало на полевия тест на амфетамин. Документирането на случая продължава, съобразно указанията на наблюдаващия районен прокурор. Проверяват се и добити в процеса на работата данни и за други пострадали жени от цялата страна.

От ОД МВР Пловдив използваме повода отново да предупредим хората да бъдат изключително внимателни при осъществяване на контактите си в интернет, особено когато става дума за изпращане на пари под различен предлог.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: