Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Жестокост! Десетки кучета стреляни, газени и влачени, след като биват изхвърлени в гората
Автор: Георги Кирилов 11:11 / 23.07.2021Коментари (0)880
©
Преди два дни неизвестен микробус е превозил и изхвърлил около 40 кучета в района на Перелик около Помпената станция. Сред тях има най-малко четири майки с малки. Това пише на читателят на Plovdiv24.bg Натали Папучарова.

Зоодоброволците са заснели снимки и видеа с десетките кучета по пътното платно.

"До тук са преброени 38 кучета, но със сигурност са повече. Изскачат от гората, кутрета лежат по пътното платно. Кошмар е, няма да оживеят там. Обречени са, не знам какво да ги правим", казват зоодоброволците от Смолян. Тези, които оцелеят, със сигурност ще намерят път към града и проблема с бездомните кучета още повече ще се засили.

Зоодоброволка е подала сигнал до полицията и се проверява кой е изоставил кучетата. Има камери за видеонаблюдение на Помпената станция, които ще помогнат за разследването.

Зоодоброволците и разследващите приканват всеки, който е станал очевидец на пускането на животните да сигнализира в полицията.

За случая е уведомена и Община Смолян.

"Няма как да се справим с бездомните кучета, докато масово се изхвърлят кучета и цели кучила с малки. Проблемът никога няма да се реши докато подобни хора не бъдат наказани с цялата тежест на закона", казват зоодоброволците.

Зоодоброволците са отишли да нахранят кучетата и са се натъкнали на ужасяваща гледка. 8 убити кучета, от които две починали по пътя към ветеринарен лекар. Стреляни, газени, влачени...стара и ужасяваща практика, която е защитена от Закона за лова, е кучета, които се намират извън територията на града да бъдат разстрелвани, защото се водят вреден дивеч. 

"Отговорността за тези животни е изцяло наша, хората трябва да се образоват как да отглеждат правилно животни, не да ги оставят да се множат безразборно, да ги убиват или разселват когато не им отърва и да ги тровят, защото им пречат на комфорта и така е по-лесно!!! Общината също е длъжна да се следи за спазването на закона за отглеждане на домашни любимци, да налага санкции на хора, които не се грижат правилно за животните си, а не да участва пряко или непряко с бездействието си в същите тези разселвания и убийства на бездомни животни.

Моля институциите да се самосезират и да вземат мерки срещу извършителите на подобни издевателства. Отношението на хората към животните е показателно за отношението към всичко друго. Както днес един или няколко души могат да посегнат на невинно животно, било то куче, котка, заек и т.н., така утре ще убият по-същият жесток начин някой човек", пише нашият читател.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: