Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Живко Коцев и Антон Златанов в една от най-горещите точки на мигрантския натиск
Автор: Петя Кузева 08:39 / 18.12.2023Коментари (0)830
Директорът на Главна дирекция "Гранична полиция" гл. комисар Антон Златанов и главният секретар на МВР, гл. комисар Живко Коцев, се видяха с френските и британските си колеги в една от най-горещите точки на мигрантски натиск в близост до Кале.

За посещението на двамата висши полицаи става ясно от публикация на главен комисар Антон Златанов в социалните мрежи, видя "Фокус".

"Френския бряг на Ла Манша, в близост до Кале - друга гореща точка на мигранткия натиск, където има много инциденти и смъртни случаи. Макар и различни от нашите, френските и британските колеги имат сходни и нелеки проблеми пред себе си. Всяко денонощие стотици мигранти се опитват да надхитрят граничните власти и да прекосят протока с лодки. Хубавото е, че поговорихме на един и същ език - полицейския, за общите ни предизвикателства с ръководителката на Граничната полиция за този район комисар Матилде Потел. Винаги има какво да учим едни от други!", напиша директорът на Гранична полиция в официалната си Фейсбук страница.

В друга своя публикация Златанов разказва за срещата си със свой "много важен свой колега и приятел, който държи "ключа" и достъпа през Евротунела под Ла Манша":

"Един много важен колега и приятел! Важен, защото държи "ключа" и достъпа през Евротунела под Ла Манша, свързващ Франция и Великобритания! Ако живееха днес, тримата мускетари със сигурност щяха да пробват да преминат оттам, спасявайки диамантената огърлица", написа Златанов и добави усмивка.

"Догодина се навършват 30 години от началото на експлоатацията му! Впечатляващо съоръжение от всяка гледна точка - и инженерна,, и организационна. Всяко превозно средство - и кола, и автобус, и камион, се качват върху влакова композиция и така преминават през двата ръкава. Третият е сервизен и евакуационен", казва директорът на Главна дирекция "Гранична полиция".

Припомняме, че в своя реч по време на срещата в Брюксел, организирана от евродепутата Емил Радев, Златанов критикува остро двойния стандарт за Шенген и в Брюксел: "Пишат ни отлични оценки, но не ни приемат", подчерта той, визирайки и огромните усилия на България в борбата с мигрантския натиск.

"На днешния ден, точно преди година, убиха колегата ни граничен полицай", напомни в белгийската столица Антон Златанов по време на конференция на тема "Разширение на Шенген: Ключовата Роля на България в Областта на Граничната Сигурност" и се върна към трагичната смърт на колегата му граничен полицай Петър Бъчваров, който бе застрелян с куршум от съседна Турция.

Само два дни преди ключовото за България заседание на Съвета "Правосъдие и вътрешни работи" в началото на декември той поздрави колегите си в МВР за "блестящата" работа и обяви добрата новина.

"Изключително висока и положителна оценка получихме от третата мисия с цел оценяване готовността ни за работа в Шенгенското пространство".

Ето и официалната информация от пресцентъра на МВР за посещението на висшите ни полицаи във Франция:  

В последния ден от работното посещение във Франция делегацията на МВР, водена от главен комисар Живко Коцев, посети дирекцията на граничната полиция, отговаряща за граничния контрол на Евротунела, терминала в Кале и морското пристанище в Булон сюр Мер. Полицейски комисар Матилд Потел, заместник-зонален директор, дивизионен командир Давид Бетени и оперативен дивизионен командир Делфин Шабо посрещнаха българските си колеги. В хода на експертните разговори двете страни обмениха опит в сферата на охраната на външните граници на ЕС, гласи официалната информация на МВР.

Бяха представени организацията и дейността на Щаба за борба с нелегалната имиграция (EMPPC-LIC), службите за трансграничен контрол и за контрол на незаконната имиграция. Българската делегация, в която е и директорът на Главна дирекция "Гранична полиция“ главен комисар Антон Златанов, посети и Звеното за оперативни дейности, ръководено от майор Себастиен Фармюс, и присъства на тактически демонстрации.

Още по темата: общо новини по темата: 410
16.05.2024 »
16.05.2024 »
16.05.2024 »
09.05.2024 »
09.05.2024 »
25.04.2024 »
предишна страница [ 1/69 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Стрелба по Роберт Фицо
Парламентарни избори 2024
Двойно убийство в Пловдив!
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
Детето на Явор Божанков простреля друго в крака
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: