Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Жоро Милионера скоро излиза на свобода! Никой не знае къде са парите, какво ли предстои?
Автор: Екип Ruse24.bg 17:02 / 23.08.2020Коментари (11)1671
©
До края на годината Георги Енев - Жоро Милионера, може да излезе от затвора, ако подаде молба за условно предсрочно освобождаване. Той е зад решетките с присъда за обир на 1,5 млн. лв. от инкасова кола, която сам карал, пише "Труд".   Енев е излежал почти 2/3 от 12-годишната присъда и най-вероятно скоро ще е на свобода, за да си харчи откраднатите пари на воля. Още повече, че е един от най-примерните затворници, твърдят надзиратели. Никой обаче досега не знае къде са скрити пачките му. 

Енев се предаде 10 дни след обира, но вече 8 години мълчи като риба за милионите. Нито полицията, нито съкилийниците му успяват да разберат тайното скривалище на бившия охранител. Това не можаха да сторят и психологът, и психиатърът, които се опитаха да го разговорят. Денят е 22 юни 2012 г. и нищо не предвещава, че в Пловдив посред бял ден, без един изстрел, ще бъдат задигнати 1,5 млн. лв. Георги Енев и колегата му са на смяна с автомобил инкасо. По пътя към банка бъдещият милионер помолил колегата си да слезе да купи дюнери.

Това често се случвало и другият охранител не се усъмнил. Минути по-късно свидетели забелязали Енев да прехвърля торбите с пари от инкасовия автомобил в личния си “Опел Кадет" на ул. “Петрова нива". После се преоблякъл и изчезнал с колата си. Докато колегата му се върне, Енев вече е бил извън Пловдив, смятат полицаи. От този момент цели 10 дни никой не знае нищо за него. Крадецът е обявен за национално и международно издирване, защото разследващите предполагат, че е напуснал страната. Някой оставя на майка му 25 хил. лв. от името на сина й, които тя не приема.

Предполага се обаче, че това са направили полицаи с надежда, че жената ще се обади на сина си и те ще стигнат до него. Обирът е обмислен в най-малки детайли, идеята за него не е възникнала случайно. Той е трябвало да бъде осъществен дни по-рано, но колегата охранител на Енев тогава не се е съгласил да се отклонят от маршрута.

Милионерът не е настоявал, търпеливо е изчакал удобният момент. Според запознати, Жоро имал желязна нервна система и е много добре обучен. Той е служил като рейнджър в мисии в Афганистан. Неслучайно е избрал начин за обир без екшъни и стрелби, а по най-простия начин да стане богат. Неочаквано на 5 юли Георги Енев се предава. Адвокат звъни на окръжния прокурор на Пловдив и заедно с Енев отива в полицията. Беглецът носи раница, в която обаче няма пари.

Всички опити да се разбере къде са торбите с пачки удрят на камък. Подозренията са, че плячката е закопана около манастир в Асеновградско. Местните жители в района бяха разпитвани няколко пъти дали не са видели нещо съмнително, чужд човек или кола в деня на обира или след него, но всички твърдели, че не са видели нищо. Асеновград има славата на “Малкия Ерусалим" поради най-голямото струпване на манастири, църкви и параклиси в цялата страна и е възможно скривалището на Милионера да е около някой от тях.

Полицаите и досега са в непрекъсната връзка с колегите си от затвора с надежда Енев да се изпусне и да каже къде е скривалището. Но той не говори за обира, не бълнува дори и насън. Бившият рейнджър отказвал обаче да се среща със свещеника на затвора и да ходи в параклиса и затова разследващите смятат, че е закопал задигнатите пари край манастир. Втората загадка е къде се е крил Милионера, 10 дни преди да се предаде.

Той не би рискувал да пътува по-далече, защото след сигнала за обира на инкасовата кола целият район беше блокиран за минути от ченгетата. Той обаче е имал достатъчно време да се скрие в Асеновградско, защото колегата му не е сигнализирал веднага за изчезването на служебния автомобил. В затвора Енев не създава никакви проблеми, работи и контактува нормално със съкилийниците си. Дори да не го освободят условно предсрочно, той пак ще излезе догодина, тъй като по закон 2 работни дни зад решетките се броят за три излежани. Само веднъж досега отворил дума за пари, като казал, че не съжалява, защото със заплатата на охранител - около 600 лв. с удръжките, нито можел да си плаща кредитите, нито да помага на майка си, нито да живее нормално.

Той бил разведен, но си търсел млада жена, обичал купоните, искал да има много деца, а не виждал бъдеще с мизерната си заплата. В затвора страдал, защото бившата му жена категорично отказвала да заведе детето им на свиждане. Според познатите му, Енев никога не би си позволил да ограби никой човек, но без угризение посегнал на парите на банки, едно от които е тази, от която имал да изплаща кредита.

И досега полицаи подозират, че Георги Енев има съучастник. Те смятат, че планът е бил измислен от друг човек, а Милионера го е осъществил. Ако е така, парите вече може би са изнесени в чужбина, и повече никой да не разбере за тях. Бъдещето на Енев дори и след излизането му от затвора няма да е безоблачно.

Охранителната фирма, чиято инкасова кола той обра, иска от бившия си служител да изплати 100 хил. лв. за нанесените щети. Голяма е и вероятността застрахователната компания “Булстрад", която е изплатила парите от застраховката на трите пострадали банки, да заведе дело срещу Енев.

Ако това стане, размерът на иска ще е равен на задигната сума от 1,5 млн. лв. По време на делото срещу него обаче стана ясно, че на негово име няма абсолютно никаква собственост, а само един стар мотопед. След като излезе, най-вероятно Милионера известно време ще остане в България, докато хватката около него се отпусне, смятат полицаи. След това ще изчезне и едва ли някой някога ще чуе отново за него.

Още по темата: общо новини по темата: 11
19.12.2022 »
03.04.2022 »
02.04.2022 »
01.04.2022 »
07.01.2022 »
13.11.2020 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Слънчарски
премахни филтъра

0
 
 
Да беше взел 100-200 хил., сигурно щеше да се размине само с една ръка, ама за 1.5 мил. никой няма да го остави. Дано има план да изчезне без да го набарат, ама вероятно ще го чакат още пред килията в момента, в който го освободят. "Застрахователите" много добре ги знаем какви момчета са от 30 години. Ще го измъчват, докато каже къде са парите, и после в кацата с киселина и никой нищо няма да разбере...
+2
 
 
Човека си е направил сметка, че може да издържи 8 години и после да има 1.5 милиона, чиста схема. Ако беше теглил кредит от банка, нямаше да му е много по-спокойно и сумата щеше да е далеч по-малка а лихвата и нервите огромни.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: