Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Зико, който задава въпроси на "Витошка": Главната цел не е осмиване
Автор: Екип Ruse24.bg 22:37 / 26.05.2024Коментари (0)963
© NOVA
Венцислав Василев, на 23 години. Студент по медицина. Звучи скучно като автобиография от аналоговата ера. За поколението на милениума обаче този младеж е известен по друг начин. Това е Зико - една от звездите в социалните мрежи.

"Момчето, което задава въпроси на "Витошка". Едно момче, което е изключително любознателно, много целеустремено, амбициозно и винаги позитивно", каза за себе си той, предаде NOVA.

Венцислав се сдобива с прякора Зико още като дете. Едно лято, преди две години, решава като на шега да започне да проверява общата култура на хората, излезли на разходка по "Витошка".

"Тогава се бях разделил със сегашната ми приятелка и се чудех какво да правя лятото. И си казах: "Ще си намеря нещо, с което да се разтоварвам, да не го мисля". Реших да си купя микрофон и да започна да питам хората интелектуални въпроси, а понякога и пикантни", споделя Зико.

Той разказва, че няма предварително подготвен списък с въпроси, с които да предизвика престрашилите се да застанат пред микрофона.

"Най-често, когато е някакъв празник, питам нещо за него. Когато е обикновен ден отивам при човека и го питам в каква сфера е най-добър. По този начин се опитвам да покажа къде са пропуските в образователната система. Със сигурност главната цел не е осмиване", заявява Венцислав.

Дали мишката е изяла книжката отдавна не е актуалният въпрос, казва Зико. Проблемът е дали в днешно време младите хора изобщо четат.

"Днес децата си мислят, че колкото повече не знаят, толкова са по-готини. С две думи – тъпотата е на мода. Най-зле са по история и география. Това са основни предмети, които сформират общата култура. Не може да живееш в Европа, в най-развития континент, може би, и да не знаеш къде се намират най-големите европейски държави. Не може да не знаеш историята на собствената си държава. За мен това никога не е било приемливо, за мен е недопустимо", категоричен е той.

"Има хора, които директно идват при мен и ми казват: "Давай, искам да се изложа", което мен още повече ме мотивира да го изложа този човек и да види, че не е прав. Разбира се, когато видя някой човек, който знае - един позитивен пример, за мен винаги е много готино, много яко. Не се срещат постоянно такива хора, а и по този начин те дават пример на връстниците си. Дават един пример колко готино изглежда един знаещ човек", допълва Зико.

"Момчето с интервютата", както е по-познат Венцислав в социалните мрежи, е студент по медицина. Неговият дядо, който е бил коремен хирург, успява да го запали по лекарската професия. Казва, че не се интересува от нападките на хейтърите.

"На хейтърите мога да кажа едно голямо благодаря, защото ако няма хейт, означава, че не правиш нещо като хората. Хората, които ме хейтят, които ме критикуват – за мен са нещо хубаво и ме амбицират да подобря пропуските. Гледам обаче да не се задълбочавам много в техните коментари и не им обръщам кой знае какво внимание", казва Венцислав.

Зико има своя класация за най-абсурдните отговори, които е получавал. "Имаше едно момче, което бях попитал кога е бил "Златният век" и при кого. То ми отговори: "При Христо Ботев". Това наистина ме шокира. Мисля, че това оглавява класацията", заяви той.

Медалът обаче има две страни. "Когато питам за столици, е имало хора, които ми отговарят на държави като Сиера Леоне, Гвинея, Либерия. И това наистина ме е изненадвало", допълва Венцислав.

На въпрос как изглежда младото поколение през неговите очи, Зико каза: "За съжаление, изглежда доста зле през моите очи. Това са едни деца, по-голямата част, които не се интересуват от нищо, живеят ден за ден, не мислят за бъдещето, не мислят как ще изглеждат в очите на техните родители, не мислят за образование. Мислят само как да се напият, как да ходят на дискотека, живеят за петък и за събота вечер, в което няма лошо. И аз обичам да купонясвам, да ходя на купони, но все пак всичко трябва да е с мярка. Мисля, че много голям фактор за това, че младото поколение е на това дередже, ако мога така да се изразя, е, че музиката, която слушат в момента, е изключително агресивна. Мислят, че когато са толкова големи бунтари, толкова лоши, ще се възприемат по-добре от връстниците им", е мнението му.

Зико призова: "Бъдете по-амбициозни, бъдете по-целеустремени. Сега сте млади, сега градите. Опитайте се да бъдете малко по-информирани около всяко едно нещо, което ви заобикаля. Опитайте се да разберете, че знанието не е нещо лошо. Знанието ви дава много, то е злато и благодарение на това знание може да отворите много врати. Не е готино да не знаеш, напротив – готино е да знаеш. Готин човек си, когато имаш нещо в главата, когато си добър приятел, когато си добър човек на първо място".






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
50-ото Народно събрание
Частично бедствено положение в Казанлък заради мощна буря
Газови доставки
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: