Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Зимният сезон в Банско ще започне на 18 декември
Автор: Екип Ruse24.bg 14:19 / 29.11.2021Коментари (0)432
© БНР
Банско се готви за новия зимен сезон, който тази година ще започне на 18 декември. В предаването "Денят започва с Георги Любенов" министърът на туризма Стела Балтова обяви, че строго ще се следи за спазване на COVID - мерките.

Хотелите в зимните ни курорти се подготвят да посрещнат туристи, но от бизнеса остават притеснени заради сложната епидемична обстановка. Курортите към момента са доволни от направените заявки и казват, че ако поне 30% от тях се изпълнят, ще имаме добър зимен сезон.

Традиционно, българските туристи ще са най-много. Очакват се гости и от съседните балкански страни. От Полша и Великобритания също има интерес за ски ваканции в Банско. От 1-ви декември ще отпадне изискването за PCR тест за ваксинираните гръцки граждани, който беше въведен по-рано тази седмицата и доведе до масови отмени на резервации.

Персоналът в хотелите и ресторантите в ски курортите е ваксиниран почти 100%. От министерството на туризма призоваха за спазване на всички здравни разпоредби. Строг контрол и проверки за спазването им, обеща министър Стела Балтова.

"Ние сме разработили указания, както за местата за настаняване, така и за заведенията за хранене и развлечение, но също така имаме и разработен здравен протокол - конкретно за зимните курорти. В този протокол е посочено, че трябва да се спазва изискване за 1,5 метра разстояние един от друг, включително, когато се влиза в гардеробните, включително са направени и така наречените "коридори", каза Балтова.

В кабинковите лифтове няма да се търси зелен сертификат, но ако епидемичната обстановка се влоши, това може да бъде променено. Междувременно във високите части на планините вече има лека снежна покривка, прогнозите са за още валежи следващата седмица. Оръдията за сняг са в готовност. След няколко седмици скиорите и сноубордистите ще могат да се спускат по пистите.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: