Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Зловещо убийство разтърси България: Ученик уби с нож 13-годишна
Автор: Екип Ruse24.bg 14:42 / 25.10.2020Коментари (0)623
© Plovdiv24.bg
Архив
13-годишно момиче е починало, след като е било намушкано с нож от 14-годишния Туджай. Драматичната сцена се е разиграла в село Скобелево.

Сега стана ясно, че във фаталния ден - 24 октомври, в 17:13 часа, в Районно управление на МВР-Казанлък чрез телефон 112 е получено съобщение от Р.З. от село Скобелево, общ. Павел Баня. Мъжът сигнализирал, че доведената му дъщеря му Диана Г., на 13-години, е намушкана с нож в гърдите в двора на къщата им. Пристигналият на място екип на полицията е установил лицето Туджай И. на 14-години от с. Скобелево, за когото е установено, че след спор с Диана в двора на къщата на доведеният ѝ баща, я е намушкал с нож в областта на гърдите. При транспортирането на 13-годишната Диана от екипа на Спешна помощ към град Казанлък, момичето е починало в линейката. Това съобщиха от пресцентъра на Окръжна прокуратура - Стара Загора.

14-годишният Туджай е задържан по Закона за МВР за срок до 24 часа и по случая е образувано досъдебно производство по реда на чл.212, ал.2 от Наказателно процесуалния кодекс (НПК), като предвид непълнолетието на извършителя, съгласно чл.194, ал.1, т.1а от НПК разследването се провежда от следовател от Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура-Стара Загора. Надзора и ръководството на разследването се извършва от Окръжна прокуратура-Стара Загора. Назначени са съдебно-медицинска, психолого-прихиатрична и ДНК експертизи, и предстои днес – 25 октомври. Туджай И. да бъде привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 116, ал.1, т.4 във връзка с чл.115 във връзка с чл.63, ал.1 от Наказателния кодекс – за умишлено убийство на малолетно лице.

След привличането на лицето като обвиняем, същият предстои да бъде задържан с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура-Стара Загора за срок от 72 часа, с оглед внасяне на искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража“.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: