Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Знаете ли, че съществува магично място, което спасява от жегите? Обвито е в мистика и легенди!
Автор: Георги Кирилов 14:02 / 28.07.2019Коментари (0)706
Знаете ли, че съществува магично място, което може да ви спаси в жегите? Медвен е село в Югоизточна България. То се намира в община Котел, област Сливен. От китното селце, сгушено в полите на Стара планина, започва екопътека Синият вир. Тя води до водопад със същото име. Преминаването по маршрута отнема около 25-30 минути. Пътеката е подходяща за семейства с деца, защото е леснодостъпна и приятна. Плуването и къпането там са забранени, но в горещите летни дни много хора се изкушават и се топват в прохладната вода.

Самият водопад се спуска буйно надолу, а водите му падат в естествено образувал се басейн. Наоколо има скали, удобни за сядане. При хубаво време се посещава от доста хора. Водопадът е една изключителна природна забележителност, която крие безброй тайни. Намира се в красивото село Медвен – родното място на Захари Стоянов. Прекрасните вековни гори наоколо са достатъчна причина да се разходите в този район, а ако искате да видите едно по-специално кътче, което съчетава приказна природна красота и мистериозна легенда, със сигурност трябва да го посетите.

Освен с прелестната природа, Сини вир е известен и с легенда, която привлича много авантюристи - не само от България, но и от целия Балкански полуостров. Има хипотези, че под водопада се крие вход към подземна пещера, в която е скрито голямо съкровище. Никой не знае откъде е тръгнало това твърдение, но за иманярите той е огромно изкушение - дотолкова, че са готови да рискуват живота си и да се гмурнат в често бурните и враждебни води на вира, в които се образуват и водовъртежи, за да открият богатството. За съжаление, някои от тях не са достатъчно подготвени и повече от 10 души са намерили смъртта си, преследвайки легендата и несметното имане под Сини вир.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: