Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
bTV ще има нов собственик
Автор: Екип Ruse24.bg 17:40 / 17.10.2019Коментари (0)576
© PPF
Най-богатият чех Петр Келнер вероятно ще бъде новият собственик на bTV Media Group. Сделката се очаква да бъде официално обявена до дни, а преговорите между Келнер и собственика на bTV - американската компания CME, са на финален етап, съобщи "Капитал". 

PPF - фондът, контролиран от чешкия бизнесмен, се очаква да придобие контрола върху цялата група CME, която освен bTV притежава едни от най-големите телевизии (като дял от рекламния пазар и аудитория) в още четири държави - Румъния, Чехия, Словакия и Словения.

Преговорите, които продължиха близо година, вече са пред финализиране. Сделката ще трябва да бъде одобрена, но не от българската Комисия за защита на конкуренцията, а от Брюксел, тъй като Петр Келнер не купува само bTV, а компания с присъствия в пет страни от ЕС.

СМЕ за трети път тази година увеличи прогнозите за печалбата си благодарение на добрите резултати за третото тримесечие. Печалбата за тримесечието е 41,4 млн. долара, което е над очакванията на анализаторите за 39,2 млн. долара, съобщи Ройтерс. Според неофициалната информация AT&T търси 1,82 млрд. евро за цялата група СМЕ.

Това е вторият опит на Петр Келнер да купи голям телевизионен канал в България. В началото на миналата година шведската MTG официално обяви, че продава медийния си бизнес в България на Петр Келнер. Това се случи почти едновременно със сключването на сделка между фонда му PPF и норвежкия телеком Telenor за продажба на операциите му в Централна и Източна Европа, което включва пазарите в България, Унгария, Черна гора и Сърбия.

Няколко месеца по-късно обаче - през юли, КЗК спря сделката за продажбата на Нова телевизия на PPF. Като аргумент за това комисията посочи, че значителният брой средства за масова информация, с които ще разполага обединената група, ще ѝ даде съществено предимство пред останалите участници, предоставящи медийни услуги.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: