Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
100 долара и загубен бас стоят между Слави и Маги Халваджиян
Автор: Екип Ruse24.bg 17:43 / 27.02.2022Коментари (0)753
©
Маги Халваджиян, който в понеделник беше гост в журито на собственото си шоу "Като две капки вода", спечелил бас срещу Слави Трифонов преди повече от 15 години. Двамата се обзаложили чий метод на управление е по-правилен – с респект и твърда ръка, на което държал Слави, или пак с респект, но с мотивация. Заложили по 100 долара. Впоследствие Халваджиян изтълкувал като победа отцепването на емблематични фигури от обкръжението на Слави Трифонов и желанието им да поемат по нов професионален път. Само че така и не видял 100-те долара, понеже тъкмо в този период се изпокарали.

Двамата започват да работят заедно през 2001 г. Халваджиян е режисьор на някои от най-емблематичните клипове на Слави, сред които са "Жива рана" в дует с Георги Милчев-Годжи, "Йовано, Йованке" и др. Покрай работата, възниква приятелство и съвсем естествено на един рожден ден на Халваджиян, бъдещият политик идва с Евгени Димитров-Маестрото от "Ку-ку бенд". Купонът бил в столично заведение. Присъствали всички служители на Маги, както и негови приятели. Слави седнал до него и си говорели, когато в един момент някои от гостите започнали да говорят по микрофона "готини неща за рожденика".

"Слави слушаше, слушаше и после ме погледна и каза: "Абе, тия подмазват ли ти се всичките? Защо говорят такива работи?!", разказа Маги Халваджиян за случката във влога "При Тото" на лидера на група "СкандаУ". Маги се учудил. Защо да му се подмазват? Той е приятел с всичките си служители. Слави не се съгласил: "Не, при първия проблем, който имаш във фирмата, ще те напуснат всичките. Всичките, които ти се мазнат там и сега говорят тия работи, защото имат някаква далавера. Затова те се държат така."

Халваджиян се разгневил, защото винаги е смятал, че хората работят с него, защото им е приятно. Неговият подход е да намери начин да мотивира, дори да манипулира, когато "някой се е запънал като магаре на мост, против дори на собствения си интерес". Продуцентът на някои от най-успешните предавания в родния ефир смята, че добрият лидер трябва да убеждава с думи. Ако човекът проумее защо нещо е добро за него, ако си достатъчно убедителен, после в работата си, вярва Маги, ще даде 120% от себе си. Причината е, че разбира защо го прави. А когато просто му наредиш, той не разбира какво прави и няма да даде сърцето си в тази работа.

Маги Халваджиян винаги е следвал тази философия. Във въпросната вечер преди повече от 15 години, на купона за рождения си ден, опитал да обясни вижданията си на Слави. "Има два начина на работа. Ти си избрал тоя. Аз ти казвам, че ако няма твърда ръка, при най-малкия проблем хората ще те напуснат", отвърнал Слави. Маги не се съгласил: "Хайде на бас, че твоите ще те напуснат първи, защото ти управляваш по този начин. Хванахме се на 100 долара на бас тогава... Малко след това неговите един по един започнаха да си тръгват. Ама той никога не ми ги даде тези 100 долара, защото ние после се изпокарахме и така и не ги видях. Сега сме стоплили вече отношенията. Той е прав, че има два начина да управляваш една компания и единият е с респект и страх, а другият - пак с респект, но и с мотивация. Аз мисля, че моят начин е по-добрият и по-правилният", споделял е Маги Халваджиян.

Още по темата: общо новини по темата: 2863
04.10.2022 »
24.09.2022 »
14.08.2022 »
16.07.2022 »
16.07.2022 »
11.07.2022 »
предишна страница [ 1/478 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Специализирани полицейски операции в страната
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: