Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
43.2% от русенските домакинства имат достъп до интернет в домовете си
Автор: Екип Ruse24.bg 15:40 / 16.12.2011Коментари (0)575
© Ruse24.bg
Резултатите от проведеното изследване за използване на ИКТ от домакинствата и лицата за 2011 година в област Русе сочат, че 43.2 % от домакинствата в областта имат достъп до интернет в домовете си, предаде "Дарик радио". Спрямо предходната година делът йм нараства с 8.4 пункта. По относителен дял на домакинствата с достъп до интернет областта се нарежда на седмо място в страната и на второ място в рамките на Северен централен район-непосредствено след област Велико Търново/45 %/.

За страната 39.8 % от домакинствата през 2011 година разполагат с бърза и надеждна широколентова връзка. За област Русе относителният дял на домакинствата с широколентов достъп е 41.6 % . По този показател областта се нарежда след София-столица, Софийска област, Видин, Велико Търново и Пловдив. При средно увеличение за страната от 13.8 %, в област Русе делът на домакинствата с широколентова връзка спрямо 2010 година нараства с 14 %.

Относителният дял на лицата на възраст между 16 и 74 години в област Русе, които регулярно ползват интернет пространството/ всеки ден или поне веднъж в седмицата/ за 2011 година е 41.4 на сто, като спрямо предходната година липсва съществена динамика. Тук областта е изпреварена от повече области: Видин, Велико Търново, Разград, Варна, Бургас, Стара Загора, Ямбол, София- столица и област, Пазарджик и Пловдив.

Данните от изследването за използването на ИКТ от домакинствата и лицата за 2011 година сочат, че относителният дял на лицата от областта, ползващи през последните 12 месеца услугите на електронното правителство в РБългария, е 19.6 % при средно за страната 25.4 %.

В рамките на Северен централен район област Русе се нарежда след Габрово, Разград и Силистра и преди Велико Търново. В отделните области на страната този дял се движи между 50.6% за столицата и едва 7 % - за област Шумен.

Данните от изследването показват, че категорично нараства делът на хората, които пазаруват онлайн, за което допринасят и сайтовете за колективно пазаруване в страната, както и все по-атрактивните и изгодни оферти за пазаруване в интернет.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абитуриентски балове
49-ото Народно събрание
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
Матури 2024 г.
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: