Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Або: В книгата "Неподвластни на времето" се говори как да остаряваме достолепно
Автор: ИА Фокус 14:28 / 03.05.2024Коментари (0)1040
©
"Червена царица“ на Хуан Гомес-Хурадо е сравнима с трилогията "Милениум“ и нейната главна героиня Лисбет Саландер с претенцията, че главната героиня на Хуан Гомес-Хурадо Антония Скот е по-добра от Лисбет Саландер. Това каза програмният директор на Радио "Фокус“ Ива Дойчинова в рубриката "Дифтонг“ в предаването "Един неделен ден по шосето“ на Радио "Фокус“.

Това е една криминална сага, която е изключително подбуждаща мисълта, тъй като главната героиня в книгата е менталист, разказва Ива Дойчинова: "Червена царица“ е проект и име на книгата, който е призван със странна връзка от двама човека да пробие там, където условията на едно престъпление са особено заплетени и никой друг не може да стигне до правилен изход или извод. Това са полицаят Йон и "червената царица“ Антония Скот, която е една на един милион и която може да мисли различно, да чува мисли, да разчита неща, които друг не може да разчете, и да прави къси връзки,“ обясни тя.     

По думите й конкретните криминални случаи са доста интересни: убито е момче от богато семейство и в същото време е отвлечена дъщерята на най-богатия човек в страната, като нестандартната двойка от менталист и полицай помагат да се стигне до извършителя на престъпленията. "Почти винаги в такива книги има нещо многозначително във фигурата на убиеца, който смята себе си за добър човек, самонаричащ се Йезекил. Той има някакви много сериозни причини да прави това, което прави, по един начин, който е доста стилизиран, за да отправи своите послания,“ допълни Ива Дойчинова.

Водещият на предаването Або представи книгата "Неподвластни на времето“ на проф. Роуз Ан Кели, в която се говори за това как да остаряваме достолепно. Проф. Роуз Ан Кени прави интересни изследвания в областта на т.нар. Сини зони – места, където хората достигат стогодишна възраст и водят качествен начин на живот.

По думите му изследваните столетници са хора, които водят активен начин на живот, обусловен от тяхното ежедневие, като проф. Кели извежда няколко общи навика, които столетниците на различните Сини зони споделят и които определят техния по-дълъг и по-устойчив живот: те имат цел в живота, освобождават от стреса по различни начини, често с чаша вино или дрямка, умерен прием на калории, хранене предимно с растителна храна, умерен прием на алкохол, най-вече вино, обвързаност с духовни практики или религия, участие в семейния живот, участие в социалния живот и разбира се редовна физическа активност.

В книгата се дават полезни съвети и насоки за по-добър и активен начин на живот, разказа още Або. "В нея се говори много и за приятелството и че е важно да имаме добри приятели, с които в трудните, но също така и в лесните моменти от живота трябва да сте обградени и с които да споделяте радостта си,“ поясни той, а Ива Дойчинова допълни, че умението да се забавляваш и да изпитваш удоволствие е в основата на дългия и щастлив живот.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
България в еврозоната
Матури 2024 г.
Шеф Токев хванат да шофира пиян
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: