Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Александра Ефисен: Хюман дизайн е карта на мъдростта, която се крие в тялото
Автор: Живко Кръстев 14:35 / 12.02.2024Коментари (0)653
©
Хюман дизайн е карта на мъдростта, която се крие в тялото. Може да се приеме като ръководство за правилен начин на живот и използване на потенциала ни така, че да постигаме целите си. Това каза Александра Ефисен – сертифициран хюман дизайн специалист, в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“.

Хюман дизайн е революционен синтез, който включва стари, древни системи като астрология, юдейска Кабала, китайския И-Дзин, системата на чакрите, но и модерни науки, каквито са квантовата механика, астрономията, генетиката и биохимията. "Обединявайки толкова много изходни науки, получаваме един уникален квантов резултат, който се нарича дизайн на човека, който с много голяма дълбочина може да покаже какъв е генетичният потенциал“, поясни Александра Ефисен.

Бодиграфът е карта на генетичния потенциал на човешкото тяло. Тя показва как протича енергията в тялото. "Това е устройството, което търсим, за да разберем с какво идваме.“

Хюман дизайн е логическа система и механизми на случване вътре в самия дизайн. Той се валидира в ежедневието чрез приложението на диференцирания потенциал, който носи всеки от нас, разказа Александра Ефисен.

Съществен компонент от дизайна е потокът на неутриното. "Потокът на неутрино импринтира информация в нас, създава енергиен отпечатък. Когато е открита системата хюман дизайн през 1987 г. от Ра Уру Ху, тя твърди, че има частица неутрино, която преминава през човешкото тяло и оставя отпечатък. Около 1995 г. се доказва, че неутриното наистина съществува, а през 1998 г. вече е доказано, че то има маса. Самият неутринов поток се излъчва от звездите. 70% от неутриновия поток идва от Слънцето, останалите – от други звезди и от Юпитер. Тази информация, която се импринтира в тялото по време на раждане, е важното нещо за дизайна“, обясни Александра Ефисен.

Хюман дизайн твърди, че ние нямаме избор. "Това означава, че на нас ни е зададена генетика, върху която нямаме избор. Самото генетично устройство предполага определен начин на действие – в това също нямаме избор. Зададеният генетичен потенциал ни прави уникални, различни и показва нашия диференциран начин да действаме, да взимаме решения, да се придвижваме в света. В този смисъл нямаме избор“, поясни специалистът по хюман дизайн.

Според хюман дизайн има четири типа хора и всеки от тях е устроен да взима решения по определен начин, обясни Александра Ефисен. Всеки тип носи специфична аура и има специфичен модел на действие. Типовете се делят на два вида – енергийни и неенергийни, според това дали имат капацитета да инициират или генерират енергия. Енергийните типове са манифестор и генератор. Неенергийните типове са прожектор и рефлектор. "Манифесторът е инициатор на процеси, той стартира процеси, има огромно влияние с поведението си и начина си на мислене върху другите хора. Изглежда и се възприема като независим, неконтролируем и създава известен дискомфорт понякога, който е известен като отблъскваща аура в хюман дизайн. Лидерският потенциал в хюман дизайн не се ограничава само до манифестора. Той се смята за лидер дотолкова, доколкото дава тласък на процеса. Генераторите са другият енергиен тип, който генерира енергия за определена дейност. Те обичат работата. Прожекторите са новите водачи. Те са тук, за да видят как могат да бъдат употребени качествата или ресурсите на даден човек или група така, че да се рационализира процесът и в крайна сметка да се постигне качествен резултат. Те спестяват много усилия, които можем да загубим, ако нямаме тази ценна насока. При тях особеността е, че трябва да бъдат разпознати и поканени за уменията, които имат. Рефлекторите са най-редкият тип – едва около 1% от човечеството. Те са нашите огледала. В тях може да се огледаме самите ние, екипът, групата, обществото, човечеството. Те са тук, за да направят една безпристрастна, обективна рефлексия на средата. Когато имате рефлектор в групата, той е изключително ценен, защото може да покаже доколко е здравословна тази среда, доколко здравословно работи един екип, едно общество“, обясни Александра Ефисен.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: