Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Александър Балкански - син: Хората, които рискуват, са тези, които променят света
Автор: Екип Ruse24.bg 13:40 / 10.04.2024Коментари (0)1005
©
Циркът е една съвкупност от всичко, което ни се случва. В цирка има много смях, има и тъга, има и страх, въодушевление, вдъхновение, красота, естетика, има и визия за бъдещето. Това каза артистичният директор на цирк "Балкански" Александър Балкански-син в предаването "Цветовете на България" на Радио "Фокус".

Затова и името на спектакъла през сезон 2024 е "Цирк", допълни той.

Александър Балкански-син разказа, че стартът на новия сезон на 5 април е преминал с известно напрежение заради недостатъчното време за изграждането на съоръжението, подготовката на новия спектакъл и синхронизацията между артисти, музика и осветление. "Музиките са миксирани и преливат една в друга. Докато артистите свикнат с новите мелодии, докато синхронизираме всичко, тази сработка, синхронът между човек, машина и обстоятелства е доста голямо предизвикателство точно в този спектакъл", обясни той.  

По думите му работата с хора е голямо предизвикателство, особено в сферата на изкуството. "При нас е съвкупност от националности и етноси. Всеки може да си вземе малко или много пример за това как всички можем да живеем заедно на едно място, да творим, да работим и да въодушевяваме своята публика", каза Александър Балкански-син.

Професията на цирковия артист е тежка, защото е свързана с много предизвикателства, допълни той. "Зад тези два часа и половина спектакъл се крият десетки, стотици часове работа, творчество, вдъхновение."

Според него циркът няма нужда от постоянна сграда, в която да се помещава. "Тогава имаше стационарна сграда, защото имаше една огромна армия от хора. Беше създадена една система, която създаваше и изграждаше цирково изкуство, и то на световно ниво. Сега всички се превърнахме в едни мениджъри и творци в много по-различна форма. Продуктите, които създаваме, се представят под пътуващи шапита. Има нужда не от помощ, а от ново отношение и внасяне на порядък и правила в цирковата система в България", каза Александър Балкански-син.

Александър Балкански-син казва за себе си, че е оптимист. Вярва, че човешките способности нямат предел и граници. "Човек може да направи всичко, стига да е постоянен, стига да мисли трезво и да преценява рисковете на момента. Хората, които рискуват, са тези, които променят света. Те доказват на останалите, че всичко може да бъде направено и всичко е постижимо. Всяко нещо, което ти е хрумнало, можеш да го осъществиш, стига да има постоянство и благородство в твоите действия."

Според артистичния директор благородните и добри мисли водят до добри резултати, а негативизмът винаги води след себе си неудачи и грешки. "Когато човек е неуверен, не може да направи стъпката напред, с която да  продължи, и винаги ще кривка настрани, защото не знае какво го очаква. Да се влиза в тъмното не е страшно. Тъмното е тъмно за всички. Това, което не виждаме и не знаем, е приятно предизвикателство – да скочиш във водата, за да видиш колко е дълбока, колко е студена, да я почувстваш. Това е животът. Живейте красиво и знайте, че за да се усмихнете, трябва да задвижите само 13 мускула, за да се начумерите са необходими повече от 60", каза още Александър Балкански-син.

В София цирк "Балкански" ще работи до 25 юни. След това започва пътуване из големите областни градове на България.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Проблем с недостига и износа на лекарства
Бюджет 2024
Стрелба по Роберт Фицо
Тежко ПТП с жертви на бул. "Руски" в Пловдив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: