Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Американското разузнаване: Путин е болен от рак или Паркинсон
Автор: Екип Ruse24.bg 09:46 / 03.06.2022Коментари (0)580
©
Здравословното състояние на руския президент Владимир Путин е обект на активно обсъждане в администрацията на американския президент Джо Байдън, след като в края на май US разузнаването представи четвърти общ доклад. В класифицирания документ се казва, че изглежда Путин през април се е подложил на лечение от рак в напреднал стадий, казват пред сп. "Нюзуик" трима високопоставени представители на американското разузнаване, които са се запознали с докладите.

"Нюзуик" цитира източник от кабинета на директора на националното разузнаване (който координира всички 17 разузнавателни агенции), източник от Агенцията за военно разузнаване и с пенсиониран висш офицер от военновъздушните сили.

И трите източника са запознати с доклада на американското разузнаване за здравословното състояние на Владимир Путин и ситуацията в Кремъл, който е бил предаден на администрацията на Байдън.

"Контролът на Путин вече не е абсолютен", казва един от източниците. Борбата за власт в Кремъл по време на неговото управление все още не е толкова интензивна. Всички усещат, че краят е близо."

Всички източници посочват външни признаци на заболяването на Путин, които са наблюдавали по време на публичните изяви на руския президент през април и май. Анализатори на американското разузнаване, включително специалисти по психиатрия и дистанционна диагностика, са проучили внимателно видеоматериалите от събитията.

Някои наблюдатели са видели признаци на болестта на Паркинсон в поведението на руския президент във видеоклиповете. Източници от американското разузнаване твърдят, че Путин може да има рак.

Освен това според американските разузнавателни служби Путин е преживял опит за убийство през март.

 

През май Кирил Буданов, ръководител на Главното разузнавателно управление на украинското министерство на отбраната, говори за неизлечимия рак на Путин и за неуспешния опит за убийство в интервю за Sky News, а след това и за "Украинска правда". Буданов заяви, че Главното разузнавателно управление разполага със собствена мрежа от източници за случващото се в Русия.

Американските източници обаче подчертават, че увереността им в тези заключения не е абсолютна и че не се ангажират да прогнозират кога ще умре Путин. Според тях преди войната важен източник на информация за физическото и психическото състояние на Путин са били срещите му със западни лидери, дори на често осмиваната дълга маса, но след агресията срещу Украйна тези срещи на практика са прекратени.

След публикуването на статията "Нюзуик" пише, че е получил коментар от Адриен Уотсън от Съвета за национална сигурност на САЩ: "Съобщенията, че съществуват такива оценки от разузнавателната общност и че президентът е бил запознат с тях, са неверни.

В интервю за френския телевизионен канал TF1 на 30 май руският външен министър Сергей Лавров определи публикациите за болестта на Путин като слухове, разпространявани "в разрез с ежедневната способност да се установи кой и как изглежда".

Един от източниците на статията обаче предполага, че думите на Лавров не трябва да се приемат за чиста монета и че те по-скоро трябва да се разглеждат като опит да се демонстрира неговата лоялност.

Още по темата: общо новини по темата: 3214
01.04.2024 »
01.04.2024 »
22.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
13.03.2024 »
предишна страница [ 1/536 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Катастрофи в България
Лято 2024
Бюджет 2024
България в еврозоната
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: