Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Банев и Митьо Очите борят коронавируса с UV лампи
Автор: Екип Ruse24.bg 12:27 / 19.03.2021Коментари (0)1035
© България днес
С UV лампи борят коронавируса в болницата към Централния софийски затвор, където са настанени, несебърският бос Димитър Желязков - Митьо Очите и бизнесменът Николай Банев!

След запитване на "България Днес" от Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" към правосъдното министерство повдигат завесата за това, какво се случва зад стените на болницата за лишени от свобода към софийския пандиз. Запитването е по повод информациите за редица заразени с COVID-19 арестанти и каторжници, сред които Митьо Очите, бизнесменът Николай Банев и др.



"През ноември 2020 г. е разкрито COVID отделение в Специализираната болница за активно лечение на лишените от свобода (СБАЛЛС) към затвора в София. То разполага с 16 легла за болни и 36 легла за контактни лица. Болничните стаи разполагат със самостоятелен санитарен възел. В тях са поставени дезинфекциозни разтвори и пациентите сами се грижат за хигиената. В ковид-отделението са поставени стационарни бактерицидни лампи и една мобилна лампа", съобщават от ГДИН.



Както стана ясно още от началото на пандемията, надеждата на специалистите е, че дезинфекционните лампи, които унищожават бактерии, вируси, спори и паразити, ще са ефикасни и срещу коронавируса. Затова от правосъдното министерство решават да оборудват лечебницата с бактерицидните уреди.



Към момента в COVID отделението са настанени трима лишени от свобода с положителни тестове. Те са на медикаментозна терапия, в добро общо състояние, без оплаквания и предстои да бъдат изписани. От началото на пандемията няма починали лишени от свобода и задържани лица вследствие на COVID-19, подчертават от дирекцията на надзирателите, като не съобщават бройката на всички заразени през периода.



В ковид-отделението на болницата на 27 февруари попадат Митьо Очите и Николай Банев след положителен резултат от направен бърз антигенен тест. Назначена им е медикаментозна терапия.

Няколко дни по-късно поради неразположение и предвид опасения за здравето и живота на Очите заради хроничен бронхит и поражения от стрелбата срещу него, магистратите решават да го изпратят в специализирана клиника.

Ситуацията се заплита, тъй като във външно лечебно заведение Очите трябва да бъде пазен от служители на ГДИН.

"По-добре да умра в болницата към затвора, отколкото вързан някъде", настоява несебърският Ал Капоне. Въпреки воплите му на 11 март в 16 часа той е конвоиран за изследване и продължаване на лечението в ковид-отделение на ВМА, потвърждават от ГДИН.

Предвид указанията за охрана и поставената диагноза, задържаният Желязков е настанен сам в стая, като охраняващите го надзиратели са снабдени с всички необходими лични предпазни средства, осигурени от дирекцията.

След като прекарва няколко дни сам във военната болница, известният пациент е върнат в лечебницата към затвора. Според запознати състоянието му се е подобрило, но за всеки случай той е поставен в 14-дневна карантина.

Още по темата: общо новини по темата: 11867
28.03.2024 »
26.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
21.03.2024 »
предишна страница [ 1/1978 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: