Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Без аналог: Пенсионер изобрети 3-метрово икономично казанче
Автор: Екип Ruse24.bg 17:00 / 25.08.2022Коментари (0)343
3-метрово икономично казанче изобрети пенсиониран учител. Според Георги Димитров от ямболското село Дражево човечеството тепърва ще има проблем с водните ресурси и трябва да преосмисли тяхното пилеене. Това е причината да създаде нещо уникално, което по думите му няма аналог в света. Внушителното казанче е най-високото познато някога в тоалетната история.

"Не може да си представите каква ударна сила има, когато водата падне от три метра височина", споделя развълнувано пред "България Днес" бай Георги, с прякор Ампера.

Изобретението му не впечатлява само с размерите си, но се слави и с това, че е много икономично.

"Концепцията на моите казанчета е да се намалят разходите на питейна вода. Изобретението ми няма нищо общо с масовите казанчета, които се правят. Моите заемат много малко място. Има 3-метрови, но има и по-малки. Използвам рециклирани материали, водният стълб е голям, изпуска толкова вода, колкото е нужно. По малка нужда пуска по литър и половина вода, а по голяма нужда до пет. Стандартните казанчета пускат по дванадесет литра", обяснява Димитров.

Всички детайли по изобретението му са направени лично от него. Ампера е превърнал двора на къщата си в същинска водна лаборатория, където изпробва идеите си. Сред най-интересните компоненти на тоалетното казанче е тялото му, което всъщност е дълга китайска ваза. Така съоръжението хем има естетически вид, хем събира двойно по-малко вода.

Бай Георги е преподавал 40 години в Техническия колеж в Ямбол. От над 10 години е пенсионер и твори на воля. В двора си е подредил нещо като изложба с различни видове икономични казанчета. Те могат да бъдат с различни шарки и височини.

"За всеки вкус има по нещо. Това, което гарантирам, освен икономията е, че никога няма течове. Моите казанчета нямат нужда от резервни части", хвали се пенсионерът.

Последната му разработка е за вградена структура. Димитров вече е регистрирал изобретението си в Патентното ведомство. Най-голямата мечта на пенсионера е да успее да впише 3-метровото си изобретение в книгата за "Рекордите на Гинес".






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Евроизбори 2024
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: