Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Братя Аргирови очаровани от жест на младите: Такова чудо никога не е било!
Автор: Екип Ruse24.bg 11:07 / 18.02.2021Коментари (0)932
©
"Такова чудо никога не е било! Толкова съм развълнуван! Младите хора, изпълнителите след нашето поколение, ми се издигнаха в очите. Те са направили инициативен комитет и са предложили нас, по-възрастните, да вземем възнаграждение за достойни старини. Това досега не е било. Вярно е, че сме приятели и с Мария Илиева, и с Графа, познаваме родителите му с брат ми, и с Живко Петров, с Любо Киров, Белослава, но никога не сме очаквали такъв жест." Това сподели развълнуваният Благовест Аргиров, който заедно с брат си Светослав и Милена Славова бяха на среща при културния министър Боил Банов.

"Мина много добре, има абсолютно разбиране от страна на министерството. Хората се опитват да помогнат на възможно повече мои колеги. Новината, която мога да кажа, е, че освен призьорите от "Златният Орфей" пари ще получават и такива, наградени в конкурса "Мелодия на годината", както и спечелилите пролетния песенен конкурс на БНР", допълни Аргиров.

На срещата, на която присъствали двамата с Милена Славова и говорили от името и на Георги Христов, изпълнителите се опитали да променят критериите за раздаването на паричните суми, съобщава "България Днес".

"Добронамерени са към цялата гилдия от Министерството на културата. Адмирации и към правителството, защото досега никой не е правил такова нещо за гилдията. По този начин тези хора ни обединяват, а не ни разединяват. Ние с брат ми нямаме конфликт с никого, но много ме учуди, че млади хора помагат на по-възрастните. И аз се обадих лично на Любо Киров с пожеланието: "Дай Боже, един ден и с вас така да постъпят по-младите ви колеги", сподели развълнувано Благовест.

Според него често се опитват да противопоставят гилдиите - младите срещу по-старите, награждаваните срещу тези със запомнящи се хитове, но без призове и т.н. "Сега се доказа, че всъщност нашата гилдия е доста обединена и хората си имат уважение един на друг. Няма как това нещо да не ме радва, това е страхотен жест", сподели още Благовест Аргиров.

Той и колегите му ще проследят по-нататъшните действие на министър Банов и комисията, която ще раздава наградите, и се надява да няма неудовлетворени културни дейци, които да останат без средства за достойни старини.

Още по темата: общо новини по темата: 2352
15.05.2023 »
01.04.2022 »
31.03.2022 »
31.03.2022 »
30.03.2022 »
30.03.2022 »
предишна страница [ 1/392 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Проблем с недостига и износа на лекарства
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: