Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Български тийнейджър рисува с най-добрите графити райтъри на Барселона
Автор: Екип Ruse24.bg 17:24 / 15.11.2016Коментари (0)593
©
15-годишният Тони Михайлов, победител в Sprite Graffiti Аcademy 2016, се завърна от своето незабравимо приключение в Барселона, където се срещна с райтъри от Испания, посети галерията за street art на един от най-артистичните европейскии градове и се наслади на възможността да надникне във фабриката на емблематичните графити продукти и аксесоари - Montana. Испанският графити артист VINO посрещна талантливия тийнейджър и го представи на местни графити артисти, с които Тони сподели страстта си към градското изкуство и остави своето послание върху стените на една от най-популярните галерии за street art в Барселона.

"Наистина съм впечатлен от това, което Тони се е научил да прави със спрейовете и то за толкова кратко време. Очевидно в България има много талантливи млади хора, които са жадни за нови знания и не трябва да изпускате тази страст, защото това е най-важното за развитието на един артист", сподели VINO след срещата си с тийнейджъра. "С нетърпение очаквам талантите, които Sprite Graffiti Academy ще открие през следващата година и ще се радвам да ги посрещнем отново в Барселона", допълни той.
Тази година Sprite Graffiti Academy започна още през месец юни под надслов "City is Thirsty" и превърна пространствата на стара фабрика в произведение на изкуството. В инициативата взеха участие повече от 20 райтъри, които се развихриха по стените на "FiveHigh Indoor Skate Park". @SGA2016 продължи с първата в България напълно безплатна лятна графити академия, която се провеждаше в градината на @TheSite. Целта на академията бе да обхване наистина важните елементи от рисуването с графити и графити културата като цяло - от подготовката на материалите и повърхностите до пресъздаването на букви и характери, наблягайки на факта, че мисията на един добър графити артист е да "съживява" сивата градска среда. @SGA2016 излезе извън пределите на столицата и се включи в младежкия фестивал The Bridge, който всяка година превръща гр. Видин в мека на арт заниманията за млади хора от цялата страна. За финал, младите талантливи участници показаха уменията си пред испанския графити майстор VINO, който проведе безплатен workshop в столичния парк "Заимов" през септември.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Дете от Враца бе простреляно в главата
Евровизия 2024
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: