Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Деси Добрева: Слави е интересен партньор за разговор, веднъж се разрева от моя дъх
Автор: Екип Ruse24.bg 11:26 / 14.04.2019Коментари (0)1188
© bTV
Интервю на Деси Добрева за "Труд":

Деси, след големия успех на песента ти “ДОС", ти издаваш “Песен на Червената шапчица", която е твоя версия на известната композиция на Евгени Димитров. Защо реши да направиш нов вариант точно на нея?

– Това е една от песните, които изпълнявах с «Ку-Ку Бенд» и която остана в сърцето ми и до ден днешен. Мисля, че дължах на себе си, а и на своята публика да запиша свой вариант на песента. Тя е много лична като усещане. Винаги съм я харесвала, но бях твърде млада тогава, за да усетя истинския смисъл, заложен в нея. Сега чувствам и разбирам по съвсем различен начин текста на Ивайло Вълчев, и съм вложила всичко от себе си както в изпълнението и във видеоклипа на песента, така и в самия аранжимент, който направихме заедно с моя съмишленик Нено Илиев.

Каква е идеята на клипа към песента, който е много стилен и какво символизира клетката в него?

– Предпочитам всеки сам за себе си да открие смисъла и скритото послание, което песента носи.

В края на март имаше рожден ден, който отпразнува с голям концерт в Пловдив. Най-хубавият подарък, който получи?

– Пълната зала “СИЛА" в Пловдив. Пълна не само със зрители, но с усмивки, с емоции, със спомени.

Твоята песен “ДОС" звучи модерно, но е на фолклорна основа. Изненада ли те голямата популярност, която получи и над какво ново работиш?

– Със сигурност за мен бе много приятна изненада да видя, че песента се излъчва по медии, които по принцип не пускат мои песни. «ДОС» е пълна противоположност на “Песен на Червената шапчица". Песента е е свежа и закачлива и те кара да си спомниш за хубавото лято, за приятните мигове, за «готината» компания. В момента работя усилено върху завършването на албума “Лудо младо". Повечето песни са готови, но има още няколко, които са в процес на запис. Общо взето има доста работа, тъй като обичам да изпипвам всичко до най-малкия детайл, особено що се отнася до музика.

Ти си една от звездите в новия сезон на шоуто “Като две капки вода", където ти се налага да влизаш в различни образи. Кой от тях ти беше най-труден досега? А най-приятен?

– Повечето хора си мислят, че образа на вокалиста на “Рамщайн" – Тил Линдеман, ми е бил най-труден и непонятен. Всъщност дотук най-трудно ми беше да направя образа на латино-дивата Дженифър Лопес, защото нейния стил и сценично поведение е в пълна противоположност на моя стил и поведение. За разлика от мъжкия образ, женския такъв няма как да бъде преекспониран. Трябва действително да бъдеш «нея», да влезеш под нейната кожа. И тъй като съм възпитана в по-различна етика на поведение, а и в скромност като цяло, ми беше много трудно да избягам от себе си и да бъда провокативна, нахална, а и да свикна с доста разголения костюм. Но много репетирах и много се постарах да изкарам от себе си тази сексапилна и предизвикателна Джей Ло, която всички познаваме. Иначе най-приятно ми беше да се превъплътя в Мими Николова, защото е много близко до това, което харесвам и излъчвам самата аз. Много харесвам старите български песни и тяхното настроение, и затова направих този образ с лекота.

– Когато Поли Генова участваше в шоуто, тя призна, че не иска да й се пада единствено Лили Иванова, а за теб кой образ би бил най-голямо предизвикателство, може би Слави Трифонов?

– Бих направила всеки образ, защото приемам участието си в това предаване първо като предизвикателство към самата мен, и второ като лично и професионално развитие и обогатяване. Разбира се, че една имитация на Слави би била голямо предизвикателство за изпълнител като мен, тъй като той е двуметров гологлав огромен мъж, а аз съм дребна слабичка жена с много и къдрава коса. Освен това вокално той има нисък мъжки глас, а аз – висок женски и просто няма как един висок сопранов глас като моя да изимитира ниското баритоново звучене на неговия глас.

С изключение на последния лайв на шоуто, Фънки, като че ли е малко по-критичен към теб. Това амбицира ли те?

– Всяка критика е добре дошла. В предаването ние не се състезаваме – ние се забавляваме. В него всички сме приятели, колеги и съмишленици и аз приех поканата за участие в този формат именно заради ползотворната работа в него. Екипът е изключително добър, добронамерен и подготвен. Като професионалист, виждам в това предаване възможност за лично развитие и имам голямо желание да предизвиквам сама себе си! Интересно ми е да изляза извън зоната на комфорт и да направя нещо съвсем различно, което иначе никога не бих направила и понякога е дори доста неудобно.

Тита, Папи Ханс и повечето млади изпълнители у нас, имат доста провокативни текстове. Ти би ли се изкушила да изпееш нещо подобно?

– За момента не, но може някой ден да ми щукне нещо! Като цяло не харесвам циничните текстове, както и тези без смисъл, в които има просто наредени думи, без поетика, без мелодичност, без значение. Аз държа на стилистиката, на красотата и естетиката. Завършила съм класическо образование и за мен би било обидно някакси да редя цинизми на сцената. Ако текстът е социален, бунтарски, сигурна съм, че има много начини това да бъде показано без да се ползват цинизми или обидни епитети.

Според теб, защо смислените песни трудно стигат до ефира, а да си го кажем направо – откровени простотии се ротират нон-стоп?

– Защото стойностните песни те карат да се замислиш и да размърдаш малко сивото си вещество, а като го размърдаш, то може да ти подскаже, че някои неща в твоя живот и в начина, по който живееш, не са съвсем правилни. Хората искат да избягат от действителността, от съвестта си, от себе си… Откровените простотии, както правилно ги нарече, са лесно смилаеми и не те карат да се замисляш, а общо взето те карат да си раздвижиш краката в ритъма на песента. Докато стойностната музика раздвижва мозъка и сетивността, може би докосва и някои нотки на съзнанието, които човек се опитва да подтисне, затова тя често е заклеймявана!

За теб се знае, че си голям перфекционист. Работата в “Шоуто на Слави" ли те изгради като такава?

– Не, още като малка бях много взискателна, даже може да се каже че бях и доста по-серт като характер – буквално режех всички на краставици. В началото това беше голям проблем за всички колеги от шоуто, защото не бяха свикнали с такъв човек, който не си поплюва и казва всичко в прав текст. Например, не се притеснявах да кажа, че не ми харесва дадена песен или нещо друго, без да се опитвам да бъда дипломатична. С годините обаче се научих да бъда много по-търпелива с хората, с които работя и да се радвам на всичко, което се случва.

А някога карали ли сте се със Слави – и той е много силен характер?

– Спорили сме много, понякога като коте и куче, но винаги е било свързано с работата, с музиката, с нещо, което творим. С него много сме си говорили за най-различни музикални произведения, като голяма част от тях са били от класическата музика. Слави е интересен партньор за разговор, въпреки че колегите често се шегуват, че не може да се води диалог с него, защото процесът е еднопосочен и говори само той. Това не е така. Когато той самия има насреща си интересен събеседник, се получава диалог.

Случвало ли се е да те глобяват за закъснение?

– Да, веднъж направо щях да припадна от бързане, защото тогава учех две специалности в Консерваторията и сутрин бях на лекции, а следобед отивах на работа и хич не беше лесно. Бях се разбрала с преподавателите да ме пускат 30 минути по-рано от лекциите, за да мога да стигна навреме до БТВ, но ходех пеша или с градския транспорт, тъй като тогава още нямах кола. Този ден също бях взела градския транспорт, но точно тогава имаше стачка и не можеше да се мине през Орлов мост, така че ми се наложи да сляза и да бягам до НДК с една огромна, тежка раница. Бягах, без да спра, за да не закъснея, а като влязох в студиото паднах по лице пред всички! Колегите много се стреснаха, а аз поне 15 минути след това не можех да си поема въздух от бързане. Тогава една глоба беше половин заплата, а аз се издържах изцяло от нея – добре, че този път не ме глоби…

В предаването са гостували големи имена от световния шоубизнес. Как се държаха тези звезди извън ефир?

– Големите звезди, които наистина са голямо име са много скромни, подават ръка и се сприятеляват, докато съм забелязала, че други, дето ги знаят само петлите в село, идват с едно огромно самочувствие и надутост… И започват да правят проблеми за всичко, докато от звездите не съм чула едно оплакване.

Оценката, или комплиментът на кой от гостите в шоуто, са те развълнували най-силно и са най-ценни за теб?

– Най-ценна за мен беше оценката на публиката, но и оценката на г-н Трифонов като работодател и партньор. Тъй като Слави е човек, който не прави много комплименти, малкото такива, които съм получила от него, са били много ценни за мен.

Ти си красива жена. Налагало ли се е Слави, или други твои колеги от шоуто да те спасяват от агресивни ухажори?

– Разбира се, като по-големи от мен, а и като мъже се е случвало да ме спасяват – и то целокупно, в най-различни ситуации. Двете с Александра (Раева-б.а.) бяхме много малки тогава и е нормално колегите да пазят нас, както и момичетата от балета, които също бяха много малки и много красиви.

Слави е разказвал забавна случка с теб, че когато си била настинала, си похапнала толкова лук, че на него са му се насълзили очите, докато сте пяли заедно. Случвало ли се е и друг път да се просълзи на твое изпълнение, но вече без помощта на лук?

– (Смее се.) Тази случка беше, докато изпълнявахме песента “Назад, назад, моме Калино". Преди това наистина бях изяла цяла чиния с лук, защото бях доста настинала, а това много помага да възвърнеш глас, и му дъхнах толкова силно докато пея, че той се разрева! След години, когато гостувах в шоуто – Слави също се разплака, докато слушаше изпълнението ми на “Лудо Младо".

Дъщеря ти Алина иска ли вече да тръгне по твоя път и кои свои черти виждаш в нея?

– Много е рано все още според мен, нека първо да си изживее детството. Смятам, че е добре за едно дете да се докосне до повече и различни дейности, и така да натрупа повече знания и умения, за да прецени в бъдеще какво да избере. Аз не съм от свръх амбициозните майки, начертали планове за детето си до 100-ната му година. Най-важно е да бъде здраво и усмихнато. Алина прилича на мен по това, че е много усмихната и искрена.

Най-важните неща, които си научила от твоите родители?

– Да бъда истинска, да обичам и да раздавам обич, защото самата аз съм била много обичано дете. По същия начин възпитавам и моята дъщеря. Всяко дете трябва да се чувства обичано и желано. Родителите ми са ме научили също на дисциплина и на труд, най-вече чрез техния личен пример. Израснала съм в задружно и сплотено семейство, една пълна и весела къща с три деца, с баба и дядо и с много животни, а от майка ми и баща ми съм научила, че животът е хубав и трябва да го живеем с желание.

Мечтаеш ли си за семейство с три деца?

– Скоро намерих листа, на който си бях написала като дете за какво мечтая и много се смях! Бях написала, че мечтая да стана най-великата пианистка на света – е, не станах най-велика пианистка… Освен това мечтаех да пея на една сцена с Майкъл Джексън! Бях му голяма почитателка и с една приятелка бяхме събрали 5000 подписа, за да напарви концерт в България! За съжаление той почина и тази мечта също замина на кино, а третата ми най-голяма мечта от тогава е да живея в замък с огромна градина – с много животни и лъвове! За нея все още имам време и ще се боря да я осъществя, поне едно лъвче да си взема. Смее се. А за децата – това е Божа работа…

В какво вярваш?

- Вярвам първо в себе си, второ вярвам в енергията – в силата, която всеки нарича по различен начин. Вярвам, че има неща по-силни от нас, но че ние също имаме силна енергия и ако повярваме в нея, ще можем да променим почти всичко.

Любима мисъл?

– “Ядосвайки се, ние се наказваме за грешките на другите!"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: