Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Димитър Коцев – Шошо: "Stage Hearts" е една мечта, която осъществихме
Автор: Цвети Тончева 10:22 / 26.02.2024Коментари (0)895
©
"Stage Hearts“ е една мечта, която осъществихме. Правим качествен съвременен български театър с най-популярните актьори на едно високо ниво и със сериозен успех сред зрителите. Желанието ни е културата да е достъпна и висока. Това каза режисьорът Димитър Коцев – Шошо в предаването "Един неделен ден по шосето“ на Радио "Фокус“.

"Stage Hearts“ залага на известни лица и силните текстове на драматурга Яна Борисова. "Резултатът е стряскащ и за нас самите една година, след като сме започнали работа, защото можем да кажем, че "Stage Hearts“ е нещо, което съществува не само на българската сцена, но и в чужбина“, призна Димитър Коцев.

По думите в текстовете си Яна Борисова показва себе си и темите, които я вълнуват и които са важни за нея. "Любовта е основна такава тема, приятелството, доверието между хората, търсенето на смисъл на съществуването – също. Голямото качество на Яна Борисова е, че тя успява да разкаже тези теми така, че хората да ги припознаят като свои съвременни, абсолютно случващи се днес. Това, което тя владее най-добре, е да пише диалози и да описва чрез тях образи, които са хем откъснати от реалността, хем напълно реални, хем много интелигентни, хем много простички в своето поведение и общуване – нещо, което според мен е липсвало на българската сцена дотук и заради което е толкова впечатляващо за хората, способността да вземе и високото, и ежедневното и да ги съедини в един текст, който да бъде поставен“, обясни режисьорът.

Той сподели, че една от любимите му постановки е "Място, наречено Другаде“ по текст на Яна Борисова. Тя има награди "Икар“ и "Аскеер“ за драматургия. "В него има много душа, много хумор, много нежност. То е за приятелството и за любовта, за това как двама души могат да изградят приятелство покрай любовта. "Място, наречено Другаде“ наистина е нещо, с което се гордея“, каза Димитър Коцев.

Спектакълът "За любовта… Честит рожден ден, Цветана“ е създаден специално за 80-годишния юбилей на Цветана Манева. "Това е повод да отбележим нейния огромен талант. Това ще направим на 27 май в Античния театър в нейния град Пловдив. Това е един празник, един подарък, нашият начин да отбележим нейния юбилей“, разказа Димитър Коцев.

Спектакълът ще се играе и пред публика във Варна.

Продуцентът Катя Костова обясни, че "Stage Hearts“ разчита на собствени средства и разчита на успеха на представленията пред публика. "Имаме късмета да работим с Яна Борисова. Нейните текстове са уникални, великолепни и не знам някой, който веднъж е отишъл на постановка на Яна Борисова, да не търси след това нови заглавия от нея“, сподели тя.

Катя Костова разказа, че в основата на проекта стоят Татяна Лолова и Цветана Манева, които вдигат летвата много високо още от самото начало.

 

 

 

 

 

 







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: