Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Дойде ли време за телефони от ново поколение?
Автор: Екип Ruse24.bg 09:45 / 24.04.2023Коментари (0)283
©
Смартфоните в момента са най-популярното мобилно устройство. Те са практични и дават достъп до множество технологии и услуги в една компактна джаджа.

Въпреки това ИТ индустрията не спира да търси алтернативи. От една страна, защото технологиите винаги ще се развиват бързо и смартфонът в един момент ще достигне максимума на своите възможности.

От друга страна, предприемачите търсят начин да се откроят на пазара и да привлекат внимание. Компанията Humane, която е основана от бивши служители на Apple, смята, че може да постигне и двете, съобщава Inverse.

Тя представи работещ прототип на своето устройство, което може да замени смартфона. Humane е компания, която казва, че разработва "добър изкуствен интелект" и за целта тя комбинира не само софтуер, но и хардуер, който да се възползва от него, уточнява vesti.bg.

Един от прототипите й беше представен по време на TED конференция от Имран Чаундри - съосновател на Humane. Носимото устройство е напълно самостоятелно.

То няма дисплей. Вместо това използва околни повърхности, на които да прожектира изображенията. Това може да е дори дланта на потребителя.

Устройството "взаимодейства със света както човека - то чува, каквото потребителят чува, вижда същите неща, но запазва личното пространство и данни и е сигурно, като се слива с ежедневието ви", казва Чаундри. Humane смята, че ако направи всичко както трябва, изкуственият интелект ще отключи множество възможности, които в момента са немислими.

Целта е да се създаде цяла платформа, която е изградена за изкуствен интелект. За момента прототипът може да прожектира базови данни и да провежда телефонни разговори. Също така може да превежда между различни езици и да използва гласа на потребителя за изговарянето им.

Устройството има и функция да обясни на потребителя задачите му за деня и какво е приоритетно. Идеята е човек да е в течение на случващото се, но да не бъде затрупван с известия. Разбира се, могат да се задават въпроси като на гласов асистент или чатбот и устройството ще даде релевантни отговори и съвети.

Чаундри казва, че макар "изкуственият интелект да знае какво е най-доброто за мен, аз имам пълен контрол". Той дава за пример въпрос, в който пита устройството дали дадено ястие е добро за него. То предупреждава, че той не понася добре какаово масло и е по-добре да не го яде, но когато Чаундри отговаря, че ще го изяде въпреки това, изкуственият интелект отговаря: "наслади му се".

За момента прототипът е малко устройство, което се прикрепя към дрехата. В него има батерия, камера, сензори. Може да се активира с гласова команда или докосване. "Бъдещето на технологиите няма да е в ръката ви или на лицето ви, а може да е почти невидимо", казва Чаундри.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: