Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Дългосрочни или краткосрочни спортни залози: кое е по-добре да изберете?
Автор: Екип Ruse24.bg 11:18 / 05.03.2024Коментари (0)1109
©
Каква е главната разлика между краткосрочни и дългосрочни залози? Какви са предимствата и недостатъците на двете и кое е по-добър вариант за вас? Ако искате отговори на всички тези въпроси, попаднали сте на правилното място. Като за начало, ще трябва да изясним какво точно представляват двата вида спортни залагания.

Какво е дългосрочно залагане?

Дългосрочните залози в нов сайт за залози или стар такъв, без значение, е залагане на изход от среща, който не се знае кога ще бъде уреден. Можете да попитате кога в бъдещето това може да се случи, но винаги ще ви бъде отговорено, че при дългосрочните пазари няма граници в бъдещето.

Това е така, защото дългосрочните залози не се правят за неща, които предстои да се случат съвсем скоро и не включват залози в нови сайтове за залози на единични игри. Дългосрочните залагания се използват за турнири, лиги и шампионати, както и други събития, които предстои да се случат, но в по-далечно бъдеще.

Не е тайна, че дългосрочните залози са в своя пик. Тяхната честота и пазарен дял от хазартната нисша се увеличава непрекъснато. На комарджиите им харесва да залагат на клуб, който ще спечели Шампионска лига или НБА финалите, защо не и на тенис турнири. 

Не са това, но на залагащите им харесва да залагат и на топ три позициите в лигите, как ще завърши дадено състезание и мястото на отборите в ранглистата. В най-общи линии, този тип залагащи обичат да залагат на цели събития и да правят дългосрочни залози в нов сайт за залагане. 

Какво са краткосрочни залози?

За разлика от дългосрочните залози, тук се залага на събития, които предстои да се уредят веднага или много скоро. Примерно, поставянето на залог на единичен баскетболен или футболен мач е чудесен пример за краткосрочен залог, защото се съсредоточавате само върху една игра от турнир, а не върху целия шампионат.

Предимства и недостатъци на дългосрочните залози

Дългосрочните залози имат своите редица предимства, но и някои недостатъци, за които трябва да разберете. Получавате следните предимства, когато изберете този вариант:

- По-високи коефициенти и печалби: В повечето случаи дългосрочните залози идват и с по-високи коефициенти, което е и причината за по-добрите печалби.

- Чувствата не замъгляват преценката ви: Когато залагате на живо или на игра, която предстои в следващите минути, често го правите под въздействието на емоции, които пречат на рационалното взимане на решения, водещо до загуби. При дългосрочните залози този фактор изцяло липсва.

- Не е нужно да правите нещо: Няма нужда да проучвате, да следите играта, да правите нещо допълнително. 

Но няма как да не споменем и някои ограничени и недостатъци, които вървят ръка за ръка с дългосрочните залози:

- Част от парите ви биват задържани: Има време, докато резултатът се уреди, апред това време вие нямате достъп до парите, които сте заложили, те остават в хазната на избрания от вас български букмейкър.

- Не е толкова забавно: Липсва вълнението от моментното разкритие и гледане на живо, защото не се изисква вашето директно участие.

Предимства и недостатъци на краткосрочните залози

При краткосрочните залози, без значение дали говорим за предварителни или такива на живо, залагащите имат съвсем различно преживяване. Има някои хубави и не толкова неща свързани с това. Главните предимства включват

- Вълнение и ангажираност: Няма нищо по-вълнуващо от това да можете да заложите на игра, която предстои да гледате сега. Новите технологии ви дават възможност наистина да ‘влезете’ в играта.

- Можете да спечелите веднага, не е необходимо да чакате далечното бъдеще, за да разберете каква е печалбата ви.

- По-добра стратегия: Ставате по-наблюдателен, изпипвате уменията си в залаганията и се развивате с всеки следващ мач.

Но има някои недостатъци и при краткосрочните залози, като най-важните са:

- По-ниски коефициенти, което означава и по-малки печалби.

- Може да изпитате няколко поредни загуби, което е разочароващо.

- Емоционалните залози преобладават.

Кое е по-добре?

Това е отговор, който всеки трябва да даде сам на себе си. Някои залагащи харесват единия вариант, други и двата. Разгледайте обстойно предимствата и недостатъците, за да вземете информирано решение.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Бюджет 2024
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: