Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Дъщерята на Димитър Воев: Младите поколения откриват близост с творчеството на баща ми
Автор: ИА Фокус 12:28 / 15.05.2023Коментари (0)397
© Фокус
Много съм благодарна на екипа на филма за Димитър Воев, че успя да го представи по такъв начин. Имахме своите притеснения дали филмът ще създаде един пълен, завършен образ или ще залитне в някаква посока, защото спрямо такива личности понякога се получава така, че всеки има своята интерпретация и може да наклони в една или друга посока. Това каза дъщерята на Димитър Воев Димитра Воева в предаването "Сториборд“ на "Фокус“

Самите фенове на "Нова генерация“ и на Воев са много взискателни и не биха приели безкритично подобен филм, допълни тя. Създателите на "Воев“ обаче са успели по блестящ начин да представят един завършен образ на твореца, показвайки в каква семейна и приятелска среда е израсъл той, как е бил възпитаван. Димитра Воева разказа, че майка й Нели Воева им е предоставила целия архив от снимки, видео, записи от концерти, тетрадките с ръкописите на Воев в сканиран вариант. "През целия период на подготовката на самия филм и режисьорът Биляна Кирилова, и останалите от екипа комуникираха с нас и се допитваха. Това също много помогна. Биляна се превърна в наш приятел, ние успяхме да й се доверим и може би това допринесе и за по-личните истории“, каза тя.  

Според нея малко се говори за ролята на музиката като силна идентификация и възможност за обединяване. "Това се случва и покрай "Нова генерация“, може би това е по-малко известно. "Нова генерация“ има много активен фен клуб, който поддържа помежду си контакти, разпространява се фен бюлетин, пишат писма до баща ми, на които той отговаря. Създава е мрежа от хора, обединени около тази идея“, разказа дъщерята на твореца.  

Димитра Воева смята, че днешните млади поколения откриват близост с творчеството на баща й, защото неговите теми са актуални и днес. "Мисля, че като цяло такова би трябвало да бъде всяко едно изкуство – непреходно, защото това означава, че засяга по-дълбоки и общочовешки теми, които не зависят от времето и мястото. Сякаш трудностите в реалния живот водят до това като артист да търсиш спасение в изкуството. Културата е онази паралелна действителност, която понякога ти помага да се чувстваш уютно във враждебната реалност“, каза тя.

Още по темата: общо новини по темата: 5782
10.03.2024 »
08.03.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
04.02.2024 »
04.02.2024 »
предишна страница [ 1/964 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: