Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Един на всеки петима служители заспива на срещи с персонала
Автор: Екип Ruse24.bg 09:51 / 11.04.2015Коментари (0)301
©
Средностатистическият служител изтърпява 6240 срещи с персонала в трудовия си живот, но губи концентрация още на 20-ата минута, а един на всеки петима дори заспива, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания сред 2000 души по поръчка на компанията за слушалки Sennheiser.

Допитването разкрива, че 70 процента от присъстващите на сбирките служители постоянно се разсейват, докато един на всеки петима дори успява да подремне за кратко, обикновено за около 2 минути.

Един на всеки шестима "хитреци" признава, че се мотивира за присъствие на подобни срещи само ако на тях се предлагат кафе и бисквити.

Внушителните 60 процента от участниците в допитването признават, че намират тези сбирки за "безсмислени".

Един на всеки петима служители не крие, че е допускал грешки поради невнимание. Над една четвърт от анкетираните признават, че са допускали 10 сериозни гафа заради това, че са се "отнесли" по време на среща в службата.

Сред тези, на които се е случвало да заспят на професионална сбирка, една четвърт споделят, че случилото се е било възприето с доза хумор от колегите им. Осемнайсет процента обаче са изпитали върху главите си гнева на шефа.

Ако се съди по нагласата на служителите, подходящо място за срещи с персонала няма. Една четвърт не крият, че им е трудно да се съсредоточат върху предмета на срещата, независимо по кое време е организирана. За една трета е особено мъчително да останат концентрирани, ако сбирката е в по-късен час на деня.

Имайки предвид нагласите на трудещите се към подобни събития, не е чудно, че те са измислили разнообразни начини, за да си запълват времето на служебна среща. Най-голям брой служители се отдават на мечти за уикенда, 31 процента си правят планове за вечеря, а 16 процента умуват върху това какво ще дават по телевизията по-късно през деня. Традиционните начини за отвличане на вниманието са все така популярни - 50 процента от служителите рисуват драскулки в тефтерите си, докато близо 30 процента зяпат през прозореца или разменят отегчени погледи с колегите.
Новите технологии предоставят нови възможности за разсейване по време на срещи с персонала - голяма част от служителите използват телефоните и таблетите си, за да контактуват с приятелите си в социалните мрежи, преструвайки се, че проверяват служебни имейли.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Лято 2024
Природни стихии
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: