Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Един от най-жестоките убийци в Русия - Тамара Изкормвачката
Автор: Екип Ruse24.bg 15:48 / 17.01.2023Коментари (0)273
©
Любопитството надделява над мъж на име Александър Петров. Той минава покрай завеса за баня, увита около странен предмет. "Пакетът" е захвърлен на оживена пътечка в Санкт Петербург. Приближавайки се към причудливия предмет, Александър осъзнава, че по него има кръв. Мъжът решава, че в завесата вероятно е увито някое мъртво животно. Той не за първи път вижда това. Много често хората в Русия изхвърляли така починалите си домашни любимци, но ги захвърляли в отдалечена гориста местност, а не на пътя край жилищните блокове.

Любопитният мъж решава да надникне какво се крие в така старателно увитата завеса за баня. Закрепвайки единия си крак в единия край, той избутва вързопа с другия и той се развива пред погледа му, оставяйки кървава диря. С ужас Петров установява, че във вързопа няма мъртво животно, а част от човешки торс. Трупът нямал ръце и глава, пише talkmurder.com, цитиран от vesti.bg.

Незабавно е извикана полиция на мястото на зловещата находка. Разследващите са наясно, че е невъзможно да идентифицират чии са останките, докато не бъдат открити и останалите части от тялото.

"Част от женско тяло без глава беше увито в завеса за баня. Недалеч от първата находка скоро бе намерена найлонова торбичка, в която лежаха част от бедрата до коляното", казва следовател, цитиран от Gazzeta.ru.

Полицаите започват усилено да издирват и останалите части от трупа. Те обикалят и откриват общо осем разпръснати около близките жилищни сгради парчета месо, увити в найлонови торбички за пазар. Подобно на пъзел, те сглобяват цялото тяло на покойника. Така жертвата е идентифицирана като 79-годишната Валентина Уланова. Разпитани са съседите ѝ. Те до един са категорични, че Валентина е най-милата жена. Описват я като съседката, която всеки би искал да има. Често се занимавала с благотворителна дейност. Неин съсед я описва като "щастлив човек", сърдечен, готов винаги да изпече сладкиш за приятел или да поправи счупен контейнер за боклук.

Полицията е шокирана, че някой би причинил толкова ужасна смърт на тази сладка възрастна дама. За разследващите е ясно, че убиецът е жесток престъпник. На противоположно мнение са съседите на Улянова за нейната съквартирантка Тамара Самсонова. Описват я като лош човек, приютен от Уланова от състрадание.

"Огорчена и жестока жена, която другите избягваха на всяка цена", казват съседите за Самсонова.

Тамара Митрофанова Самсонова е родена на 25 април 1947 година в руския град Ужур. И двамата ѝ родители работят усилено, за да осигурят добри възможности на своята дъщеря. Отличена е в академичните среди, получавайки диплома за висше образование от известния Московски лингвистичен държавен институт. Като млада дама тя припечелва допълнителни пари като продава водка от прозореца на апартамента си. Преди да се пенсионира тя работи като пиколо в хотел "Европейски" в Петербург.

Омъжва се през 1971 година. Със съпруга ѝ се нанасят в панелен блок в Санкт Петербург, но нещо се обърква. Оказва се, че Тамара Самсонова е живяла с шизофренично разстройство, което никога не е било лекувано.

Полицията с любопитство започва да разследва Тамара Самсонова, за да научи нещо повече за нея. Униформените откриват апартамент, който тя е обитавала. Ровейки из разхвърляното жилище детективите се натъкват на нещо зловещо - ръкописно изписан тефтер.

Малко по-късно полицията нарича тетрадката "Дневник на убийствата" и то с основание. Той е изписан на руски, английски и немски език, а буквите са в различен стил, но все пак е доказано, че всичко е писано собственоръчно от Тамара Самсонова. Дневникът датира отпреди десет години и последните записи са буквално седмица, преди да бъде намерен от полицията. Някои от страниците липсвали, били откъснати, а причината щяла да бъде разкрита малко по-късно. В дневника Самсонова описва както ежедневни задачи, така и десет брутални убийства, които е извършила. Жестоките престъпления са описани с ярки смразяващи кръвта детайли, казват от полицията.

"Убих моя наемател Володя, нарязах го на парчетата в банята с нож и сложих парчетата от тялото му в найлонови торбички", пише Тамара Самсонова в една от страниците на своя дневник.  

"Изрязах белите му дробове, извадих ги и ги изхвърлих", гласи друг запис в тефтера.

Разследващите преглеждат всички налични записи от камери за наблюдение в района и установяват, че по времето, когато Валентина Уланова изчезва, Тамара Самсонова е изнасяла многократно от дома си торби и една тенджера. Найлоновите пликове тя влачила по стълбите, след което ги изхвърляла край жилището си. Установено е, че пенсионерката седем пъти се е връщала в апартамента си за опакованите останки.

По време на разследването стават ясни още детайли около случая. Оказва се, че Тамара моли своята приятелка Валентина да я приюти у дома за известно време, обяснявайки, че домът ѝ е в ремонт и няма покрив над главата си. Така двете живеят заедно няколко месеца. Тамара помага в домакинската работа. Тя толкова харесва апартамента на Валентина, че измисля план никога да не се изнесе от там. С времето отношенията между двете жени се влошават, затова хазяйката моли своята приятелка да се изнесе. Тогава наемателката решава да действа.  

Става ясно, че 79-годишната Валентина Уланова е първо отровена, а след това с нож и пила тялото ѝ е било разчленено и разхвърляно из квартала. Откриването на дневника на Тамара Самсонова води до разрешаване е на няколко неразкрити до този момент убийства. Поразителна се оказва приликата между случаите и написаното в дневника. Всички жертви са разрязани с прецизност, а органите им са отстранени.

Установено е, че до някои от телата са открити листове хартия, изглеждащи като отрязък от книга с рецепти. Оказва се, че това са именно откъснатите страници от зловещия дневник на Тамара. Но на тях нямало съставки на вкусни ястия. Върху листите били написани рецепти с човешки органи.

Сред убийствата, които били неразрешени до този момент, се оказва престъпление от 2003 година. В дневника на Тамара е открита страница, на която е описана татуировката на жертвата. Разкрито е убийството на 44-годишен мъж от Норилск, с който Тамара живеела на семейни начала. Той изчезва на 6 септември 2003 година. Оказва се, че мъжът е ликвидиран след скандал. И той като останалите жертви, е разфасован и разпръснат из улиците.

Самсонова е заподозряна и в това, че е е убила съпруга си. Самата тя била подала сигнал за липсата му през 2005 година, но разследващите така и не разбират каква е трагичната му съдба, преди зловещата находка с "Дневникът на убийствата".

Щом попада в ареста, Тамара Самсонова признава за престъпленията, но без да навлиза в подробности. Това така или иначе не било нужно за полицията, които разполагали с бруталния ѝ дневник, съдържащ описание на жестоките убийства.

В апартамента ѝ са открити трион, нож и следи от кръв в банята. "Тя или е много по-глупава, отколкото изглежда, или много умна", казват полицаите, участвали в залавянето на Тамара.

Първоначално Тамара Самсонова твърди, че е бивша актриса и възпитаник на балетната академия "Ваганов", но детективите бързо установили истинската ѝ самоличност. Историята на Тамара Самсонова е шумно отразена в медиите в Русия. Става известна като "Старата изкормвачка", "Тамара Изкормвачката" и дори Баба Яга. След като Тамара Самсонова е арестувана, реакцията ѝ е повече от шокираща. Тя започва да пляска с ръце и да обяснява колко е развълнувана, че ще прекара остатъка от живота си в затвора.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Зърнената сделка
Парламентарни избори 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: