Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Един спор мъчи хората от години, но краят му дойде: Ето как е правилно да се поставя тоалетната хартия
Автор: Екип Ruse24.bg 21:49 / 03.05.2023Коментари (0)3754
©
Един спор мъчи хората от дълги години – как е правилно да се поставя ролката тоалетна хартия: с листа напред, към помещението, или назад, към стената.

Този фундаментален проблем не е шега, а е съвсем истински. Той е причина за разправии в семейството, в хотели и общежития, пише "Труд". 

Психолози дори делят хората на два типа според предпочитанията им. Ако слагате хартията напред, сте щедър човек и имате открит характер, не обръщате внимание на дребните неща и не помните дълго обидите. Ако я слагате откъм стената, сте пестеливи, затворени, мнителни, злопаметни, криете истинските си чувства и мисли…

Някаква дама се оплаква в социалните мрежи, че си пуснала снимка в сайт за запознанства от тоалетната (интересно защо точно от това място!) и 20 мъже й писали, но не обяснения в любов, а за това, че си е сложила ролката неправилно. Има и мащабно проучване, което показва, че 52% от участниците предпочитат хартията да виси напред, 8% нямат мнение, а останалите 40% - покрай стената.

Неотдавна въпросът беше решен с помощта на патент, регистриран в далечната 1891 г., който интересуващи се от темата са издирили и пуснали в интернет. Той принадлежи на някой си Сет Уилър, бизнесмен от Ню Йорк. Човекът не е изобретил тоалетната хартия, но се е сетил да я навие на руло и да направи перфорация, която да позволява лесното откъсване на листчетата.

През вековете вместо тоалетна хартия древните гърци са ползвали камъчета и парчета глина, римляните – пръчка с привързана в единия й край гъба. За първи път хартията се използва с хигиенна цел през 1391 г., за да задоволява нуждите на китайските императори. Всъщност, самата хартия е китайско изобретение. 

Преди рулото Сет Уилър патентова през 1871 г. тоалетната хартия в съвременния й вид. Тогава тя все още е на листове и се продава в кутии. Своя патент на рулото предприемачът регистрира през 1883 г., а на перфорацията – през 1891 г. И двата документа съдържат скици, на които ясно се вижда, че хартията виси пред рулото.

В рисунките към втория патент присъства и държач за прикрепване към стената. За него изобретателят казва, че може да се изработи от всякакъв материал.

В коментарите в интернет сравняват въпроса с този дали вареното яйце е правилно да се чупи откъм тъпия или откъм острия връх, а любителка на домашните животни е забелязала, че хайванчетата размотават хартията по-лесно, ако виси напред. Все едно, на спора вече е сложена точка. 

WC фантазии

Чудати отходни места обещават екстремни преживявания

Украсени с дантелки или черепи, те говорят за светоусещането на притежателя си



В света има много необичайни тоалетни, които удивляват със своя дизайн и функционалност. Те са истинско изкуство на екстремното сядане и предлагат уникално изживяване за приключенците.

Някои са закрепени на завоя на стръмно стълбище и изискват почти алпинистки умения, за да бъдат достигнати, други "гледат“ към прозорче на пода за радост на шляещите се по улицата, трети са отделени от другите помещения с врата от прозрачно стъкло, за да не остане нищо скрито-покрито.

Такива тоалети са не само уникални по рода си, но и могат да удивят неподготвен човек със своята екстравагантност.

Изкуството на екстремното седене е не само начин да облекчите нуждата си, но и възможност да се потопите стремглаво в необичайна атмосфера.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Великден 2024 г.
Евроизбори 2024
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
Изграждане на Национална детска болница в София
Почина актьорът Матю Пери
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: