Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Едва ли ще купите Барби на момиченцето си, ако разберете това
Автор: Екип Ruse24.bg 13:01 / 06.03.2023Коментари (0)803
©
Докато Warner Brothers се подготвят да пуснат дългоочаквания филм "Барби“ с Марго Роби в главната роля това лято, сагата от реалния живот на създателя на емблематичната кукла е по-скоро история на ужасите, отколкото холивудска приказка.

Създателят на множество популярни играчки освен Барби – включително Hot Wheels и Chatty Cathy – вицепрезидентът на Mattel Джак Райън веднъж поставил на риск живота на едно от децата си, което станало свидетел на схватка между него и американската полиция. Причината – той бил тежък наркоман.

Това и други шокиращи разкрития за брилянтния, но сериозно проблемен Райън идват от най-голямата му дъщеря, Ан Райън. Тя разказва в мемоари и подкаст за тежкия живота, който е имала в сянката на баща си и на най-популярната кукла на света.

"Баща ми пиеше и употребяваше наркотици, кокаин и беше параноичен“, каза 68-годишната Ан пред The Post за страховитата полицейска ситуация в ексклузивно интервю. "Той мислеше, че хората го преследват, че го подслушат. Той вярваше, че хората го подслушват и в един особено тежък момент твърдеше, че стените на къщата се движат“, разказа тя.

През пролетта на 1977 г. Джак напуска Mattel, тогава най-голямата компания за играчки в света, като главен дизайнер. След това той започва ожесточена битка с компанията за правата на куклите Барби.

Освен създател на куклите Барби, Райън е известен и като голям плейбой. Той се е женил 5 пъти, а една от съпругите му е и актрисата Заза Габор. Дизайнерът проектирал дома си като замък, в който организирал секс оргии в присъствието на жените и децата си.

Джак Райън стигнал дори до психиатрична клиника, след като се опитал да застреля една от дъщерите си. След това прекарал и няколко месеца в клиника за алкохолици, пише Телеграф.

Ан Райън прави и още едно скандално разкритие. Вдъхновението за Барби, първата наистина женствена играчка в Америка, се основава кукла за възрастни Bild-Lilli, популярна героиня от германски таблоид. Когато я видял на витрината по време на обиколка в европа, Джак Райън веднага решил, че ще превърне играчката в средство за пари.

Забелязана на витрина на магазин от Рут по време на европейска ваканция, тя го донесе у дома, даде го на Джак и му каза да използва инженерната си магия, за да го превърне в средство за правене на пари.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Реформи в БДЖ
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Специализирани полицейски операции в страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: