Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Емели Санде с първи концерт в София
Автор: Оля Ал-Ахмед 14:59 / 26.03.2024Коментари (0)915
©
Емели Санде с първи концерт в София. Мега звездата ще пее на 10 юли 2024 в зала 1 на НДК, научи Sofia24.bg. Емели Санде композира първата си песен на 8 години, но започва да пее на 15 като спечелва конкурса Choice FM. Въпреки това все още не е сигурна в музикалните си възможности и започва да учи медицина. Докато е на студентски стаж, майка й изпраща нейни записи на Би Би Си. В края на годината се оказва, че тя е сред четиримата млади изпълнители, избрани от радиостанцията да изнесат концерт. 

Там се запознава с продуцента Шахид Хан, известен като Ноти Бой. Творческият им тандем е изключително успешен и една от първите им песни Diamond Rings се класира в първата десетка на британската класация за сингли през лятото на 2009. Емели композира и за редица звезди - Риана, Алиша Диксън, Алиша Кийс, Шерил Коул, Тайни Темпа и Лиона Люис и други. 

През 2011 е обявена за най-обещаващ нов талант от критиката на британските музикални награди, а 2012 грабва две статуетки "Брит" за най-добра британска изпълнителка и най-добър албум. На 26 години Емели Санде подобрява рекорда на "Бийтълс" за най-много поредни седмици в топ 10 на британската класация за албуми. Нейният дебютен албум Our Version Of Events е в класацията 63 седмици. До тогава най-дълго време в топ 10 е бил албумът на "Бийтълс" Please Please Me - 62 седмици през 1964. 2017 г. тя получава наградата на Brit Awards за най-добра британска соло изпълнителка. Емели Санде има издадени 5 студийни албума. Последният е  How Were We to Know от  2023 година.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: