Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Ето го най-дългото пътуване с влак: Отнема 21 дни, а билетът струва 2700 лева
Автор: Екип Ruse24.bg 09:54 / 20.12.2021Коментари (0)402
©
От Португалия до Сингапур с влак - приключението вече е възможно. Изминаването на маршрута от 18 755 км ще отнеме 21 дни, изчисли в дискусионния форум Reddit блогърът Марк Смит, създател на уебсайта seat61.com. На 2 декември беше открита високоскоростна железопътна линия, свързваща Кунмин (Китай) с Виентян, столицата на Лаос. Преди отварянето на тази отсечка пътуващите трябваше да използват автобус, за да продължат на юг. Сега те могат да пътуват с влак между Пекин и Банкок, а след това и до Сингапур.

Публикуваната в Reddit карта на маршрута показва, че пътниците тръгват от Португалия и минават през Испания, Франция, Германия, Полша, Беларус и Русия, преди да стигнат до източноазиатските страни - Монголия, Китай, Лаос, Тайланд, Малайзия и Сингапур, където приключва пътуването.

Според Смит пътуването ще отнема 21 дни, защото пътниците трябва да останат да нощуват на някои спирки по маршрута, например в Лисабон, Мадрид и Париж, а в Москва и Пекин престоят може да е до два дни. Това е, за да се гарантира време за проверка на визи и документи, добавя The Independent, цитирани от "Капитал".

Цената на всички билети за пътуването до Сингапур е около 1200 паунда (2700 лева), а допълнителното предимство от избора на влак е по-ниският въглероден отпечатък в сравнение с полет от Португалия до Сингапур.

Например, ако трябва да вземете полет от Лисабон до сингапурското летище Чанги, ще допринесете за 1.67 тона емисии на въглероден диоксид. Изборът на пътуване с влак ще доведе до едва 0.08 тона въглероден диоксид.

Но за да направят пълното пътуване, всички ентусиасти ще трябва да изчакат, защото две от най-дългите отсечки - Париж до Москва и Москва до Пекин, в момента не работят заради пандемията.

Смит, бивш ръководител на гарите Charing Cross и Cannon Street в Лондон, каза пред The Independent: "Преди пандемията да наруши този маршрут, пътуването беше забележително лесно и сравнително достъпно. Аз самият използвах транссибирската магистрала, за да отида от Лондон до Хонконг (чрез експреса Москва - Пекин, който минава два пъти седмично) и от Лондон до Нагасаки (чрез ферибот от Владивосток). Прекрасно пътуване."






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: