Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Ева Серева: Границата между естетичната красота и гротеската и кича е много тънка
Автор: Живко Кръстев 14:32 / 09.02.2024Коментари (0)291
© Фокус
Истинският професионалист е този, който умело прикрива работата си чрез елегантно подчертаване на естествената красота. Това каза Ева Серева – специалист в областта на миглопластиката и микроблейдинга, в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“.

Границата между естетичната красота и гротеската и кича е много тънка, подчерта тя. "По принцип хората искаме винаги да имаме, да пробваме, да видим и то някак си не ни е достатъчно. Бързо и лесно свикваме с хубавите неща. В първите няколко месеца жените са щастливи, харесват се с миглите или с веждите си, но в един момент казват "Ами, на мен ми харесват, обаче аз искам още. Дали да не сложим още, дали да не направим по-дълги миглите, дали веждите да не са по-дебели“. Това не бива да се прави и винаги трябва да се консултират със специалист какви рискове крие“, заяви Ева Серева.

Тя сподели, че наскоро е започнала информационна кампания със специалист офталмолог за това как изкуствените мигли могат да окажат влияние върху здравето ни. "Ако не се поставят правилно, ако материалите не са качествени, ако се прекалява с удължителите, може да се стигне до алергична реакция, подуване на клепачите и до по-трайни увреждания – свличане на горния клепач и дори увреждане на зрението“, обясни тя и допълни, че изкуствените мигли пречат на правилната хигиена и измиване на игления ръб.

Златното сечение може и трябва да бъде използвано и в козметичните процедури така, че да бъдат приложени правилно спрямо формата на всяко лице. "В естетичното оформяне на веждите използваме точно такъв уред, който позволява чрез златната симетрия да определим веждите, които биха отивали на всяко лице“, обясни Ева Серева.

От години тя има кауза да помага на жени, загубили веждите си в следствие на онкологично заболяване.

Фотографът Мариана Гугалова заяви, че колкото по-естествена е една жена, толкова по-красива е тя. Всички процедури, които преобразяват жените, могат да ги превърнат и в гротеска. "Всяка една бръчица подсказва разказа на възрастта. Ние можем само да сме благодарни, че сме дочакали тази възраст.“

По думите й всяка млада душа, която все още търси себе си, се изгубва по пътя и решава, че може да намери себе си чрез опаковката – нови вежди, нови мигли, нови устни. "Много често при мен идват жени, които на 3, на 6, на 8 месеца си правят фотосесии след поредната интервенция. В повечето случаи това се превръща в гротеска“, сподели Мариана Гугалова.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: